CHP'li Ersin: "Dokunulmazlığım kaldırılsın"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ersin: Dokunulmazlığım kaldırılsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 11:10

‘ERGENEKON örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin “Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması yönündeki ısrarımız devam ediyor. Başkalarının suçlarını, başbakanın kalpazanlık iddialarını, yüz kızartıcı suçları bizim için kalkan yapmasınlar” dedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in davasında delilleri yok etmek ile suçlanan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, ‘Dokunulmazlıklarımızı kaldırın, mahkeme önünde hesaplaşalım’ çağrısında bulundu. TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na gelen dosyanın dönem sonuna bırakıldığı belirtildi. CHP'li vekillerin “Yargı yolumuzu açın” çağrısına, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun “Bir milletvekili çok alınganlık gösteriyorsa, -bu şekilde yaşayamam- diyorsa istifa eder, gider yargılanır” demesi, karşılıklı restleşmeyi de beraberinde getirdi. CHP'li Ahmet Ersin, dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki ısrarlarının devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
“İlgili komisyonlara başvurduk. Ancak sonuç alamadık. Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, dokunulmazlıkların kaldırılmasının sistemi zarara uğratacağını söylemiş. Başbakan ve Bakanlar hakkında hazırlanan fezlekeler ile ilgili çekinceleri olabilir. Dokunulmazlığımız kaldırılırsa, kendi vekillerinin zor durumda kalabileceğini düşünmüş olabilirler. Biz böyle bir şart koşmadık. Hakkımızdaki uyduruk iddialarla hesaplaşmak için yargı yolumuzun açılmasını istedik. Başbakan'ın hakkında 3-4 fezleke var. O, iddialar karşısında rahat olabilir ama ben değilim. Bu tür ithamlarla yaşamak istemiyorum. Konuyu meclis gündemine de taşıyacağım. Başkalarının suçlarını, başbakanın kalpazanlık iddialarını, yüz kızartıcı suçları bizim için kalkan yapmasınlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!