CHP'li Ersin: AKP seçmen operasyonuna başladı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ersin: AKP seçmen operasyonuna başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 13:18

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ sayesinde AKP'nin güçsüz olduğu ilçeler'den, CHP ile başa başa yarıştığı yerlere seçmen yığdını öne sürerek, “AKP, Ankara'nın Çankayası'na, İstanbul'un Kadıköyü'ne ve İzmir'in bazı ilçeleri'ne adam yığıyor. AKP kapsamlı bir seçmen operasyonuna başladı” dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, yürürlüğe giren ‘Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin’ birçok boşluk içerdiğini söyledi. Eski sistemde bir ilçeden başka bir ilçeye taşınacak kişinin oturduğu yerdeki muhtardan nakil belgesi aldığını ve o belgeyi taşınacağı mahalledeki muhtara verdiğini anlatan Ersin, “Muhtar vatandaşa ‘form 5 kayıt belgesini’ dolturtuyordu. Formunu birini kendine, birini karakola ayırıyordu. Fakat yeni sistemle birlikte bu denetim kalktı. Muhtarlar devre dışı kaldı” dedi. Yeni sistemde artık vatandaştan herhangi bir belge istenmediğini, “Şuraya taşındım” sözünün ilçelerdeki nüfus idareleri tarafından dikkate alındığını vurgulayan Ersin, vatandaşın beyanının doğru olup- olmadığının denetlenmesinin mümkün olamayacağını savundu.

Haberin Devamı

 AKP'nin bu durumdan yararlandığını öne süren Ersin, AKP'nin güçsüz oldu ilçelerden CHP ile başa başa olduğu ilçelere adam yığmaya başladığını ve yılbaşından sonra bu organizasyonun artacağını iddia etti. Ersin, şöyle dedi:
“İzmir'de 8 ayda 111 bin nakil olayı olmuş. Fakat yetkililer bu nakiller hakkında detaylı bilgi vermiyor. Bu konuda talimat aldıklarını düşünüyorum. AKP'nin kadrolaşma zihniyeti bilgi almamızı engelliyor. AKP, Ankara'nın Çankayası'na, İstanbul'un Kadıköyü'ne ve İzmir'in bazı ilçeleri'ne adam yığıyor. AKP kapsamlı seçmen operasyonuna başladı. Atütürkçü, laik yerlerde delik açmaya çalışıyorlar.”

CHP'li Ersin, yürürlüğe konan sitemin polisin işini de zorlaştığını öne sürdü. Dolandırıcıların, hırsızların devamlı adres değiştireceğini dile getiren Ersin, polisin terör soruşturmalarının sekteye uğrayabileceğini söyledi. Bu konuda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da bilgi verecek olan Ersin, konuyu pazartesi günü meclis gündemine taşıyacağını sözlerine ekledi.

CHP İzmir örgütü Ersin'in iddialarını dikkate alarak milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu. CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, AKP'nin İzmir özlemi olduğunu belirterek, “AKP İzmir'i almak için elinden geleni yapacaktır. İzmir örgütü olarak her türlü sahtekarlığa karşı gözlerimizi ve kulaklarımı açtık. İlçe başkanlarıma talimat verdim. Konuyla yakından ilgilenecek. İzmir'de yer değiştirmeler sıklaştı. Bu konuda şikayet almaya başladık. Bunlara mercek tutacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!