CHP'li Ekici'den "domuz gribi" sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ekiciden domuz gribi sorusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 17:26

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, domuz gribine karşı Türkiye'de alınan önlemleri, yapılan çalışmaları ve toplumsal risk taşıyan hastalık türleriyle mücadele için ne kadar kaynak ayrıldığını sordu.

Haberin Devamı

Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, domuz gribinin yayılma biçimi, belirtileri ve tedavi yöntemiyle ilgili vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için yapılan çalışmaların açıklanmasını isteyerek, şu soruları yöneltti:
“Türkiye;de kaç tane domuz çiftliği vardır? Bu çiftliklerde bulunan domuzların virüs taşıyıp taşımadığına ilişkin çalışma yapıldı mı? Domuz gribi virüsü bulundurduğu için karantinaya alınan çiftlik var mıdır? Söz konusu hastalığın özellikle yaşlıları ve çocukları tehdit etmesi nedeniyle kreşlerde, okullarda ve diğer toplu yaşam alanlarında salgının etkisini önlemeye yönelik farklı bir çalışma yapılacak mıdır?

Domuz gribi hastalığına karşı ülkemiz hastaneleri personel, ekipman ve ilaç açısından yeterli midir? Alınan ek önlemler var mıdır? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Kuş Gribi, Domuz Gribi gibi toplumsal risk taşıyan hastalık türleriyle mücadele konusunda ayrılan kaynak miktarı nedir?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!