CHP'li Çay'dan Batum'a tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çaydan Batuma tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 17:18

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un, Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında söylediği "Kağıttan kaplanmış" sözlerinin maksadı aştığını belirterek, "Türk ordusu ulusalcıdır, Amerikancı değildir" dedi.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer ile birlikte partisinin Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay, partililerle bir araya geldi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fuat Çay, Süheyl Batum’un, Türk Silahlı Kuvvetleri için "Kağıttan kaplanmış" sözlerinin hatırlatılması üzerine CHP’de diğer partilere göre daha farklı düşünce özgürlükleri olduğunu belirtti. Türk ordusunun ulusalcı olduğunu söyleyen Çay, şöyle dedi:

"Burada maksadını aşan söylemler olmuştur ama amacın bu olduğuna şahsen ben inanmıyorum. Türk ordusu ulusalcı bir ordudur, Amerikancı değildir ama AK Parti’nin, Amerikancı olduğu bir gerçektir. Başbakan fırsatları çok iyi kullanmasını bilir. AK Parti’ye en yakın yazarlar ’Bu ordu dağıtılmalıdır’ derdi. Bu ordu niye dağıtılmalıdır, çünkü Cumhuriyet’in ordusudur. Kendilerine göre yeni bir ordu dizayn etmeleri konusunda onlarca defa demeçler yayınlanmıştır. Bu zamana kadar sergiledikleri ikiyüzlü ve riyakar tavırları da açıkça ortadadır. Elinde büyük bir medya gücü var ve gündemi kendisi tayin etmektedir. Bülent Arınç, ordunun üzerine gidilmesini sağlayacak ortamlar yaratmak adına oradan patates götüren bir askeri aracı durdurarak, kendisinn tehdit edildiğini, kendisine suikast yapılacağı iddiasıyla, koca meclis başkanı sıfatıyla bunları yaptı. Sonra yapılan soruşturmada bu kamyonun Deniz Kuvvetleri’ne ait iki tane erin olduğu ve patates götürdüğü ortaya çıktı. Ama bunun üzerinden bir planlama yaparak ordunun üzerine gidilmesi konusunda bir yol açması konusunda her türlü eylemi ve planı yapmaktan geri kaçınmamıştır."

CHP Parti Meclisi üyesi Mesut Değer ise geçmişten bu yana bir teamül halinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Genelkurmay hakkında genel başkandan başka kimsenin konuşmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Deniz Baykal CHP Genel Başkanı iken ’Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Genelkurmay’a yönelik, Genelkurmay Başkanı’nın açıklamalarına yönelik bir eleştiri getirilecekse bu partide sadece genel başkan konuşur’ demişti. CHP’nin geçmişten bu yana bir teamülü halinde kimse konuşmamıştır. Genel Başkan Yardımcısı Batum’un, Zonguldak’taki konuşmasını bir bütün olarak ele almak gerekir. İçinden sadece bir kelimeyi alıp çıkarmak doğru da değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne eleştiri getirmek, bu tür yaklaşımlarda bulunmak doğru değildir. Bunun siyasi olarak artımı getirir, eksimi getirir düşüncesi de doğru değil. TSK, Türkiye Cumhuriyeti’ni, 72.5 milyon insanı, sınırlarımızı iç ve dış mihraklara karşı koruyan şanlı şerefli bir ordumuz. Bizim hepimizin konuşmalarında dikkat ve özen içerisinde olmalıyız. Burada Süheyl hocanın söylediği sözleri içinden cımbızla alıp farklı bir mecrada tartışmak, onu farklı bir boyuta getirmekte doğru değil. Sayın Başbakan dün suç duyurusunda bulunacağını söylemişti, bu çerçevede Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış olabilir. Bu soruşturmada işin yargı kısmı ayrıdır. Yargıya intikal eden bir konuya müdahale etmemiz de söz konusu değil. Hukuk yönünden bir soruşturma başlamıştır. TSK’yı lütfen ayrı tutalım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!