CHP'li belediyelerin yardımı yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

CHPli belediyelerin yardımı yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 16:09

Van'da meydana gelen deprem nedeniyle İstanbul'daki CHP'li 12 ilçe belediyesinin topladığı 10 tırlık yardım, Kadıköy'den yola çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul'da bulunan CHP'li 12 ilçe belediyesinin oluşturduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği, depremin ardından vatandaşların katkısıyla depremzedeler için yardım topladı.
Yardım malzemeleri, Kadıköy Belediyesinin otoparkında tırlara yüklendikten sonra, kargo şirketleri ve belediyelere ait tırlarla yola çıktı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yardım tırlarının yola çıkması dolayısıyla yaptığı konuşmada, Van'daki depremde zarar gören vatandaşlara yardım göndermenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Yardım çalışmalarında bir çok gönüllünün “ne yapabilirim” diyerek yardıma geldiğini ifade eden Öztürk, “Kadıköylüler'in de çok büyük desteği var. Burada insanlar bir koli taşımakla veya bir gömlek katlamakla mutlu oluyorlar. Acımız çok büyük. Depremden sonra Vanlı vatandaşlarımıza el uzatmak için harekete geçti herkes” dedi.
Öztürk, gönderilen malzemeler arasında, giyim, kuru gıda, su, ilaç, serum, hijyenik malzeme, battaniye, yorgan, çocuk bezi, ısıtıcı, tekerlekli sandalye gibi bir çok ihtiyaç malzemesinin bulunduğunu kaydetti.
Bu arada, Kadıköylü vatandaşlar da, topladıkları yardım malzemelerini Kadıköy Belediye Başkanlığı binasına getirdi. Malzemeler, burada gönüllüler yardımıyla ayrıldıktan sonra kolilenerek Van'a gönderilmek üzere araçlara yerleştiriliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!