CHP'li başkanla tartıştı salonu terk etti

Güncelleme Tarihi:

CHPli başkanla tartıştı salonu terk etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 13:27

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde düzenlenen Kent Konseyi’nin genel kurulunda, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel’in söz düellosu, gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Başkan Pekel kürsüde konuşma yaptığı sırada oturduğu koltuktan kalkıp bağırarak, sık sık Pekel'in konukeserek bağıran Öztalyan daha sonra salonu terk etti.

Türbanlı milletvekili eşleriyle ilgili haberlere, “Sana ne lan benim karımın başından” diyerek tepki göstermesiyle tanınan, 2 yıl önce partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında ‘Ağabeyim’ dediği, babası ve ağabeyi şehit düşen Celil Karabıyık’ı partilere “Ağabeyim, sizin ve benim gibi hayvanların rahat yaşaması için babasını toprağa veren kişidir” diyen, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, önceki gün yapılan Bandırma Kent Konseyi olağan genel kurulundaki sözleriyle yine gündem oluşturdu.

SEL PARASI TARTIŞMASI

CHP’li Belediye Başkanı Sedat Pekel toplantıda yaptığı konuşmada, geçen Eylül ayında Bandırma’da meydana gelen sel felaketini anımsatarak, o felakette metrekareye 246.5 kilogram yağmur düştüğünü ve kendi döneminde yapılan asfaltların hasar görmediğini söyledi. Felaketin ardından Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tespitte, zararın 7 milyon 295 bin lira olduğunu belirten Pekel, Genel Müdürlüğün bu parayı Maliye Bakanlığı’ndan istediğini, ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen paranın henüz Bandırma’ya gelmediğini söyledi. Bunun üzerine Milletvekili Öztaylan sinirlenip bağırarak, “Elini vicdanına koy. Ayıp be ayıp. 246.5 kilo diyorsun. Bu felakette Bandırma’ya ne oldu. Yalan söyleme bari” dedi. Bunun üzerine Pekel şu yanıtı verdi:

“Yalan söylemiyorum. Asfaltlar orada. Git bak. Siz sakin olun. Ne olduğunu anlatacağım. Dinleyince elinizi siz vicdanınıza koyup ‘’haksızlık yaptım’ diyeceksiniz. Öyle sinirlenmek yok. Ben gerçek rakamlarla konuşuyorum. O parayı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı’ndan istedi. Ancak 3 ay geçti ve bir kuruş para yok. İşte bu parayı getir ben senin heykelini dikeyim. Yemin ediyorum, seni herkese alkışlatacağım.”

‘CAZİBENİ KULLAN, AL PARAYI’

Belediye Başkanı ve Milletvekilinin sert tartışmasına neden olan konseyde, “Sen büyük adamsın, cazibeni kullan al parayı’ diyen Milletvekili Öztaylan’a Belediye Başkanı Pekel, “O parayı ben alamam’ diyorsanız, ben yaparım. Borçlanmakla övünülmez arkadaşlar. O borcu ben şakır şakır ödüyorum. Bana bir şey getiriyorsan karşılıksız getirirsin. Sen kendi kendine celalleniyorsun. O parayı getir bak yemin ediyorum hoparlörlerden bağırtacağım. Vallahi yapacağım. Gerçi biz bu konuda ocak ya da şubat ayı için söz aldık. Belki haberin yok. Para inşallah gelecek, tabi engel olmazsan” dedi.

MAKAM ARACI YÜZÜNDENDE SERT TARTIŞMA

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile CHP’li Belediye Başkanı Sedat Pekel arasında daha sonra makam aracı yüzünden tartışma yaşandı. Öztaylan’ın “O para gelirse altına Roll-Royce’mu alacaksın?” diye sorması üzerine Başkan Pekel, “Ben Rolls-Royce istemiyorum. Ben sizin döneminizdeki gibi ciplere binmiyorum. Şoförleri de sizin gibi otopark görevlisi gibi kullanıp, kendi özel işlerimde de hiç kullanmıyorum. Ben sizin aldığınız o makam aracını 17- 18 trilyona alıp deri koltuklarla da döşemedim. Televizyon buzdolabı da koymadım. Özel yerlere de götürmedim. Ben Bandırma halkının temsilcisi olarak Mercedes arabalara da binmedim” diye konuştu.

TERMİK SANTRAL SORUSUNA SİNİRLENDİ

Belediye Başkanı Sedat Pekel konuşmasının son bölümünde Bandırma İlçesi Dutliman Köyü merasında yapılması planlanan termik santrale karşı çıkmak için açtığı ve kazandığı dava ile ilgili bilgiler verdi. Termik santralin kurulmasına karşı çıkılması anlamında AK Parti’lilerden destek göremediklerini kaydeden Pekel, “Termik santral konusunda bize destek verdiklerini gördünüz mü?” diye salondaki katılımcılara sordu. Bu soruya da sinirlenerek ayağa kalkan Öztaylan, “Sen beni anlamıyorsan, ben daha ne yapayım ya. Sen benim dediğimi anlamıyorsan sana yazılı mı verelim? Hayret bir şey ya. Ben termik santralinin yanında mıyım?” diye bağırdı.

SALONU TERK ETTİ

Montunu giyerek, çantasını eline alan Öztaylan’a Pekel ise, “Ben anlamadım ve gereğini yaptım. Benim için ‘Unakıtan’la görüşmüş’ diyen sen değil misin? ‘Otellerde özel toplantı yaptı’ diyen sen değil misin? Ben kimseyle görüşmedim, aslanlar gibi davayı açtım. Sonucu aldım” dedi.

Bunun üzerine Öztaylan salonu terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!