CHP'li Ali Rıza Öztürk: Meclis tokmağının silah sayılması gerektiği konusunda teklif vereceğim

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ali Rıza Öztürk: Meclis tokmağının silah sayılması gerektiği konusunda teklif vereceğim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 13:59

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Nasıl Meclis’e silahla girmek yasaksa tokmakla girmek de yasaklanmalı. Meclis tokmağının silah sayılması gerektiği konusunda teklif vereceğim" dedi.

Haberin Devamı

Ali Rıza Öztürk, "Bu olaylar göstermektedir ki Türkiye güvenliğinin bir numaralı tehdidi bizatihi AKP iktidarıdır. Türkiye’nin bu faşist hükümlere ihtiyacı yoktur. Toplumumuzun ihtiyaç duyduğu temel mesele, AK Parti iktidarının bir an önce ülkeden, yönetimden uzaklaştırılmasıdır. Çünkü AK Parti hem Türkiye’yi yönetemez hale gelmiştir hem de Meclis’te güvenliğin tehdidi olmuştur" dedi.

"HER ŞEYİ PARALEL YAPININ ORGANİZE ETTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR"

Ali Rıza Öztürk, "Daha önce Balyoz ve Ergenekon davalarında yaşanılan hukuksuzlukları dile getirdiğimiz zaman darbecilikle suçlandık. Şimdi kendilerine yeni bir günah keçisi buldular. Her şeyi paralel yapının organize ettiğini söylüyorlar. Bu aslında, AK Parti’nin 2002’den bu yana Türkiye’yi kendisinin yönetmediğinin itirafıdır, taşeronlar eliyle yönetmiştir. Cemaatle kendileri birlikte iş tutmuşlar, devletin çeşitli kademelerine F tipi örgütlerini yerleştirmişler, aynı yolda yürümüşler, aynı yatağa girmişler, evliliklerinden bir çocuk olmuş, şimdi o çocuğa sahip çıkmıyorlar. O çocuk şimdi Türkiye’nin geldiği o kötü tablodur" diye konuştu.

"TOKMAĞIN SİLAH SAYILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA TEKLİF VERECEĞİM"

Ali Rıza Öztürk, "Meclis tokmağı ile Meclis’te bulunmak suç sayılmalı. Nasıl Meclis’e silahla girmek yasaksa tokmakla girmek de yasaklanmalı. Meclis tokmağının silah sayılması gerektiği konusunda teklif vereceğim" dedi.

"POLİSİN YETKİLERİNİN ARTTIRILMASI DEMEK, TÜRKİYE’DE OLAĞANÜSTÜ HALİN OLMASI DEMEKTİR"

Ali Rıza Öztürk, "Polisin yetkilerinin artırılması demek, Türkiye’de olağanüstü halin olması demektir. Çünkü yürütme yetkilerinin artırılması her zaman olağanüstü rejimlerde olmuştur, burada yapılan da odur" diye konuştu.

''BÜLENT ARINÇ’A SUİKAST YAPILACAKTI, NE OLDU?''

'Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddiası' sorusuna Ali Rıza Öztürk, "Bunlar uydurma şeyler. Bülent Arınç’a suikast yapılacaktı, ne oldu? Bunlardan başka bu memlekette insanlar yaşamıyor mu, bunlardan başka başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapan olmadı mı, onların çocukları yok muydu? Ahmet Necdet Sezer’in çocuğu yok muydu, hiç Sezer’in çocuklarının tartışıldığını gördünüz mü? Bunlar, iktidarı korumaya yönelik senaryolardır. Toplumu kandırmaya yönelik, algı oluşturmaya yönelik yalan dolandır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!