CHP'li Akkaya'dan destek ziyareti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Akkayadan destek ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 15:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, önceki gün savcıya ifade veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

Akkaya, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun yanındayız. Onun yalnız olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. Demokrasi ile seçilmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine yapılanlar kabul edilebilecek noktada değildir" dedi. Başkan Kocaoğlu da, tutuklu bulunan arkadaşlarının suçsuzluğuna inandığını belirterek, "Süreç içinde tutuklanmak varsa tutuklanırız" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonlar için "Bu soruşturmanın içi boştur ve hiçbir anlamı da yoktur" diyen Akkaya şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde başkanımıza yapılan ve halen devam eden bir soruşturmayla ilgili kendilerine destek vermek için ziyarete geldik. Biz CHP olarak belediye başkanımızın arkasındayız. Onun yaptıklarına güveniyoruz. O, İzmir için iyi şeyler yapıyor. Onun yalnız olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan soruşturmaların haksız olduğunu savunan Yakup Akkaya, şöyle konuştu:

"Bunlar demokratik kurallara uymayan soruşturmalardır. Demokrasi ile seçilip gelmiş bir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine yapılanlar kabul edilebilecek noktada değildir."

KOCAOĞLU: MORAL VERDİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın destek ve geçmiş olsun ziyaretinden mutlu olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, "Kendisine teşekkür ediyoruz. Bize moral verdiler" diye konuştu. Basın mensuplarının soruşturmayla ve kendisinin ifadesinin alınmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şunları anlattı:

"Tüm sorulara bilebildiğim kadarıyla açık yüreklilikle cevap verdim. Gerçekten bilmediğim ve bilme imkanım olmadığı o kadar çok soru soruldu ki, onlara, bilmediğim şeye ’bilmiyorum’ diye cevap vermem gayet doğaldır. Bilmiyorum dediğim soruların büyük bir bölümü de Sayıştay sorgu ve iddialarıyla ilgilidir. Onları şu anda bilmem mümkün değildir. Bildiğim tüm sorulara tüm açık yürekliliğimle cevap verdim."

’TUTUKLANMAK VARSA TUTUKLANIRIZ’

Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin haberleri yapan basın mensuplarına "Sizler de burada en az bizim kadar mesai yapıyorsunuz. Bu belediyede neler oluyor, neler olmuyor en iyi sizler biliyorsunuz" diyen Başkan Kocaoğlu, "Eğer süreç içinde tutuklanmak varsa tutuklanırız. Arkadaşlarımız nasıl yargı kararıyla tutuklandıysa, bizim de tutuklanmamız ya da tutuklanmamamız gayet doğaldır" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yönelik olarak sürdürülen soruşturma kapsamında, gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda tutuklananlardan 36 kişi halen cezaevinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!