CHP'den zam protestosu

Güncelleme Tarihi:

CHPden zam protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 15:26

CHP İzmir örgütü, son zamları pankartlarla protesto etti. İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ithal otomobil zamları nedeniyle Başbakan’ın "Porsche kullanacağına Fiat’a bin" sözleriyle milletle dalga geçtiğini belirterek, "Kaçınızda Porsche var? Millet otobüse binemezken Başbakan bizimle alay ediyor" dedi.

Elektrik ve doğalgaz zammına, Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) artırılmasına tepkiler sürüyor. İzmir’de CHP’li vekiller Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır başta olmak üzere partinin kadın ve gençlik kolları üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi Kültürpark Lozan Kapısı önünde zamları protesto etti. Gençler ellerinde, ’Mutlu musun yüzde 50, bu zamlar size koymaz değil mi’, ’İş yok, atama yok, zam var’, "Öldüren Tayyip vergisi, ÖTV’, ’Adamın biri boşbakan olmuş, herşeye zam yapıp durmuş’, ’Bu gece gözüme uyku girmedi, bir zammı düşündüm bir de vergiyi’, ’Harçlara değil maaşlara zam’, ’Haydi bi daha, bi daha bi daha. Yeni zamlar yolda’ yazılı pankartlar taşıdı.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin zamlara gerekçe olarak cari açığı gösterdiğini hatırlatıp, "Bu itiraf, beceriksizliklerinin, yalan söylediklerinin göstergesidir. Genel seçimlerde Hükümet’in tüm temsilcileri gözümüzün içine baka baka güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzu söylemediler mi? Cari açığın kapandığını, alınan önlemlerin işe yaradığını açıklamadılar mı? ‘İşimiz millete hizmet’ diyen AKP şimdi nasıl oldu da millete eziyet demeye başladı. Mızrak çuvala sığmıyor. Sıkıntıyı halk çekiyor" dedi.

CHP İl Başkanı Bayır, zamları "Porsche kullanacağına Fiat’a bin" diyerek savunan Başbakan’ı da eleştirerek, "Başbakan ‘ne olmuş canım sigara içmeyin, alkol az tüketin’ diyor. Evimize aldığımız tüpgazda, doğalgazda; yemek pişirme, ısınma, banyo yapma ihtiyacımız için ne yapacağız. O zaman da yemeğinizi çiğ yiyin mi diyeceksiniz, banyo yapmayın mı diyeceksiniz? Utanmadan ‘Porsche’ye binmeyin Fiat’a binin’ diyor. Yerli malını biz de savunuyoruz. Kaçınızda Porsche var? Millet otobüse binemezken bizimle alay ediyor. Bu zamların hiçbir bahanesi olamaz. Ekonomide pembe tablo çizen AKP, son zamlarla ortaya çıkan kara toblonun hesabını vermek zorundadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!