CHP'den Unakıtan’a kefende KDV indirimi sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden Unakıtan’a kefende KDV indirimi sorusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 15:07

CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, kefen bezinde yüzde 18 olan KDV’yi düşürüp düşürmeyeceklerini sordu.

Haberin Devamı

CHP’li Sağ, TBMM Başkanlığı’na Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, kübük virconia gibi kıymetli taşların Katma Değer Vergisi’nden istisna edildiğini anımsattı.

Sağ, yaşlıların ömürlerinin son dönemlerinde sağlıklı ve huzurlu bir ortam sağlamak amacıyla hizmet veren "huzur evleri" ücretlerinde KDV’nin yüzde 18 olduğunu, çocukların okul yaşamlarında kullandıkları önlük, okul çantası ve beslenme çantasındaki KDV’nin oranın yüzde 18 olduğunu anımsattı. Sağ, yine yaşamları sona eren ve mezarlığa yolcu edilen insanlar için bu dünyada son kez kullanılan "kefen bezi"ndeki KDV oranının da yüzde 18 olduğunu belirtti.

Sağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a kıymetli taşlarda KDV’nin sıfır olmasının ekonomik gerekçelerini sordu. Sağ, Unakıtan’a insanlar için lüks tüketim malı sayılan kıymetli taşlardaki KDV oranını yükseltmeyi düşünüp düşünmediklerini sorarken, "İnsanlar için yaşamlarının sonunda mezarlığa yolcu ederken son kez ve mecburen kullanılan kefen bezinin KDV oranı yüzde 18’den sıfıra düşürecek misiniz? Yoksa, kefen bezinin KDV oranının sıfıra düşürülmesi için lüks tüketim malları sınıfına mı girmesi gerekmektedir?" sorusunu yöneltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!