CHP'den 'Ulusal Spor Konseyi' sözü

Güncelleme Tarihi:

CHPden Ulusal Spor Konseyi sözü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 08:58

CHP, Türk sporunda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için kulüpler, sosyal danışmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte “Temiz Spor İçin El Ele” kampanyası başlatacak. CHP’nin seçim bildirgesinde, tüm spor branşlarının ve örgütlenmelerinin temsil edildiği “Ulusal Spor Konseyi”nin oluşturulacağı belirtilirken, Türk sporunda “kültürel reform” sözü de verildi.

Haberin Devamı

CHP’nin Pusula’07 adını verdiği seçim bildirgesinin Gençlik ve Kadın bölümünde Türk sporuna ilişkin vaatler sıralandı. Sağlıklı bir toplum için sporun önemine dikkat çekilirken, spor tesislerinin sayısının artırılacağı ifade edildi.

Gençlerin, boş zamanlarını değerlendirebileceği gençlik merkezlerinin, spor alanlarının ve kültür etkinlikleri için gerekli mekânların yapılacağı kaydedildi.

“ATLETİZM YAYGINLAŞTIRILACAK”

Bildirgede, okullarda spor eğitimine, bedensel ve zihinsel boyut ile etkinlik kazandırılacağına dikkat çekildi. Atletizmin yanı sıra kitle sporlarının geliştirileceğine vurgu yapılan bildirgede, amatör spor kulüplerinin de destekleneceği sözü verildi.

Bildirgede, CHP iktidarında, oluşturulacak “Ulusal Spor Konseyi” ile tüm spor branşlarının ve örgütlenmelerinin temsil edilmesinin sağlanacağı vurgulandı. Spor Etik Kurulu’nun etkinleştirileceği ifade edilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

“Türk sporunda kültürel reform yapacağız. Sporun evrensel ruhuna aykırı hareket edenler için denetim ve ceza süreci işleteceğiz. Spor müsabakalarında yaşanan şiddet olaylarını önlemek amacıyla tüm kulüpler, sosyal danışmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte ‘temiz spor için el ele’ kampanyası başlatacağız. İlk ve ortaöğretimde spor ders kitabı hazırlanarak teorik bilgilendirme imkanı sağlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!