CHP'den Paradise gensorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden Paradise gensorusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 22:27

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, ‘Paradise Papers’ belgelerinde oğulları ve yakınlarının ‘vergi cenneti’ Malta’da şirket kurduğu belirtilen Başbakan Yıldırım hakkında gensoru verme kararı çıktı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün MYK sonrası yaptığı açıklamada Başbakan Binali Yıldırım hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi. Tezcan, özetle şöyle dedi: “Türkiye Cumhuriyeti, vergisiz kazançları vergilendirmek için 2006’da bir yasa çıkardı. ‘Off-shore cennetlerinde gelir elde edenler yüzde 30 vergi ödeyecekler. Bu yerleri Bakanlar Kurulu belirleyecek’ denildi. Hükümetin başındakiler, vergi cennetlerini bulup kararname çıkarmak için 11 senede tespit edemiyor ama çocuklarına şirket kurdururken hemen tespit ediyor. Başbakan Yıldırım’ın çocukları ve yakınlarının şirketleri ortaya çıktı. Pişkinlikle çıkıp, ‘soruşturma açılmasını istiyorum’ dedi. Türkiye’de bir off-shore’cu Başbakanımız var. Hakkında gensoru önergesi vereceğiz.”

Haberin Devamı

BASKI YAPIN TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da MYK’da, “11 yıldır, vergi cennetleri saptanamıyorsa ve vergi verilmiyorsa çocuklarının vergi kaçırmasını sağlamak için görevi ihmal vardır. Başbakan’ın çocuğu off-shore yapamaz, vergisiz şirket kuramaz, çünkü kendisi halktan vergi istiyor” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, Başbakan ve Maliye Bakanı’nın bu konuda açıklama yapması gerektiğini savunarak, kurmaylarına “Vergi cennetlerinin listesinin neden açıklanmadığını” sorup, bu konuda hükümete baskı yapmaları için talimat verdi. Kılıçdaroğlu, belgelerin tüm ayrıntılarıyla incelenmesini de istedi. Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi yönetemiyorlar ama cep doldurma konusunda kimse ellerine su dökemez. Bunu halka göstermeliyiz” dedi.

REFERANDUM ARAŞTIRMASI

Toplantıda CHP’nin bir şirkete yaptırdığı 16 Nisan Referandumu sonuçlarına ilişkin araştırma da ele alındı. Referandumda ‘evet’ verdiği için pişman olan seçmenlerin neden görüş değiştirdiği ve ‘evet’ diyen seçmenlerin neden bu görüşü savunduğuna ilişkin analizler aktarıldı. CHP, bu araştırmanın sonuçlara göre 2019’da yapılması planlanan seçimlere kadar belirlenecek söylemle ilgili stratejisini belirleyecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!