CHP'den hükümete: Sizinki yarım üyelik

Güncelleme Tarihi:

CHPden hükümete: Sizinki yarım üyelik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2005 19:14

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Genel Kurul'da CHP'li milletvekillerine yönelik “AB'ye karşı mısınız değil mi? Özelleştirmeye karşı mısınız değil mi?” sorusu üzerine söz alan Anadol, hiçbir zaman Avrupa karşıtı olmadıklarını savundu.

“CHP, AB'nin asli sahibidir” diyen Anadol, AB sürecinin başlangıcında Türkiye adına İsmet İnönü'nün imza attığını belirterek, ”Şimdiye kadar AİHM'e türban konusunda hiçbir Dışişleri Bakanı'nın karısı gitmemişti. Siz AİHM'nin verdiği kararları kabul ediyor musunuz? İki soruda suçüstü yakalandınız. AB karşıtı biz miyiz, yoksa siz mi?” dedi.

AB felsefesinin, sermayenin, malların, hizmetin ve emeğin rahat dolaşımından oluştuğunu dikkati çeken Anadol, “Sizin üyeliğiniz, imtiyazlı ortaklıktır, yarım üyeliktir. Türk onurunun zedelenmesine neden olmuştur. Türk halkını sonsuza kadar vize kuyruklarında yaşatacaksanız; size hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Unakıtan ise AB ile müzakerelere başlanması sürecinde Türkiye'yi taahhüt altına sokacak herhangi bir imza atmadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!