CHP'den Davutoğlu'na IŞİD soruları

Güncelleme Tarihi:

CHPden Davutoğluna IŞİD soruları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 16:40

Ankara'da 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırının, Türk güvenlik birimlerinin "canlı bomba" listesinde yer alan IŞİD bağlantılı Türk vatandaşları tarafından yapıldığının anlaşılması üzerine, CHP'den Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye'de IŞİD'in hukuki durumuna ilişkin bir dizi soru geldi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Türkiye Cumhuriyeti tarafından "terör örgütü" olarak tanınıp tanınmadığı konusunda muhalefetin ısrarlı sorularına bugüne kadar yanıt verilmediğini belirterek, şu soruları sordu;
-Türkiye IŞİD’i diye bir örgüt var mıdır?
-Bu örgütün örgüt şeması var mıdır?
-Örgüt şeması varsa bugüne kadar kaç kişi IŞİD örgüt üyeliğinden soruşturulmuş, yakalanmış, tutuklanmış ve ceza almıştır?
-IŞİD üyesi olduğu bilindiği, isim listesi belli olduğu halde neden söz konusu kişilerin eylemi konusunda tedbir alınmamıştır?

"SADECE BM KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI..."

Tanrıkulu, hükümetin bugüne kadar IŞİD'in terör örgütü olarak kabul edildiğine dair tek verinin, "BM Güvenlik Konseyi’nin El Kaide, El Nusra, IŞİD gibi terör örgütlerinin mal varlıkları ve para hareketlerinin durdurulmasına ilişkin kararların Bakanlar Kurulu’nca onaylanıp Türkiye’de Resmi Gazete’de yayınlanmış hali" olduğunu da hatırlatarak, şöyle dedi;
"Dolayısıyla “Türkiye IŞİD”i tanımlanmış bir terör örgütü olmadığı için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı IŞİD mensuplarının veya yabancı uyruklu olup Türkiye’de IŞİD adına faaliyet gösterenlerin eylem yapmadan soruşturulmaları, yakalanmaları ve tutuklanmaları mümkün olmamıştır. Özetle, Davutoğlu’nun açıklaması bir itiraftır. Türkiye’de IŞİD elini kolunu sallayarak faaliyet gösterebilmektedir. IŞİD Türkiye’de propaganda yapmıştır, eleman kazandırma faaliyeti yürütmüştür ve soruşturulmamıştır."

Haberin Devamı

CHPden Davutoğluna IŞİD soruları

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!