CHP'den 'Çözüm sürecini anlatma' heyeti

Güncelleme Tarihi:

CHPden Çözüm sürecini anlatma heyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 14:00

CHP’nin Kürt sorununa bakışını anlatmak ve başlatılan ’Çözüm süreci’ ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla oluşturulah heyet Van’a geldi.

Haberin Devamı

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığındaki, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, PM Üyeleri İbrahim Yener, Dursun Bulut, Çetin Soysal, Hüseyin Saygılı, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerdıl Dara Odabaşı, Adıyaman Eski Milletvekili Şevket Köse ve Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Aykut Nuhoğlu’nda oluşan heyet ilk olarak Van Ferit Melen Havaalanı’nda partililer tarafından karşılandı. Heyet üyeleri CHP Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Heyet Başkanı Hasan Ören, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiklerini, ’Çözüm süreci&ne CHP’nin katkı sunduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu’da algının yanlış lanse edildiğini belirten Ören, "Biz de partimizin barış sürecine nasıl baktığını, fikrinin ne olduğunu somut olarak anlatmak için başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bir çok kesimle görüşmek üzere Van’a geldik" dedi.

Haberin Devamı

"FİDANA CAN SUYU DÖKERSEK HUZUR İÇİNDE OLACAĞIZ"

Bir hafta boyunca bölgede çeşitli illerde görüşmeler yapacaklarına dikkat çeken Milletvekili Ören, Van’dan sonra Ağrı, Kars, Ardahan’da bütün kesimlerle iç içe olarak CHP’nin barış sürecinin neresinde olduğunu ve ne kadar katkı sunduğunu anlatacaklarını söyledi. Ören, şöyle devam etti:

"Yapacağımız konuşmalarda inatlaşma derdinde değiliz. Yakalanmış bir fırsat var. Bu fırsata, fidana cansuyu dökebilirsek, katkı sunarsak CHP olarak huzur içinde olacağız. Geçen hafta Adıyaman ve Malatya’da yaptığımız toplantılar verimli oldu. Toplantılarda Türkiye’nin bütünlüğünü, görmek istediği görüntüleri yakaladık."

"BÖLGE HASSAS"

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, bölgenin ’hassas’ konumda olduğunu anlatırken, şöyle konuştu: "Bölge, barış sürecinin devam etmesini istiyor. Projelerimizi anlatabilmek için vatandaşın ayağına gitmemiz lazım. Sanki CHP barış süreci içinde hiçbirşey yapmıyor. Kanun teklifleri vermiyor, soru önergeleriyle konuya destek vermiyor gibi bir algı vardı. Yaptığımız görüşmelerde elimizdeki dokümanlar, bilgilerimiz, ürettiklerimizi ortaya koduğumuzda bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Biz ne yapacağımızı anlatmak istiyoruz. Vatandaş barışla ilgili fısatın kaçmasından sonra ikinci fırsatın olmayacağına inanmamaya başlamış."

Haberin Devamı

"DARBE KARŞI ÇIKTIĞIMIZ BİR YÖNETİM BİÇİMİDİR"

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, darbe karşıtı olduklarını, Mısır ve Suriye’de olanları tasvip etmediklerini söyledi. Ören, şöyle konuştu: "Ülkenin veya dünyanın neresinde olursa olsun darbeler her zaman bizim karşı çıktığımız bir yönetim biçimidir. Sandık esasına inanmış, sandıktan çıkan sonçları içine sindirmiş partinin mensuplarıyız. Mısı ve Suriye’de olanı da kınıyoruz. Darbe kabul edilebilecek bir şey değildir. Türkiye’de bunca sorun varken Mısır’la ilgili 24 saat yayın devam ediyor. Hassasız ve konuyla ilgili beyanatlarımız var. Türkiye’de bir barış süreci var herkes diken üstünde yaşıyor. Bunu bir an evvel sonuca ulaştırmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Şimdi Türkiye yalnızlaşmaya başladı. Bütün Avrupa, Amerika’dan hatta Ortadoğu ülkelerinden, bu Kasımpaşalı ağzıyla konuşmalara tepkiler gelmeye başladı. Sorunların çözüm yeri halk iradesiyle teşekkül etmiş parlamentodur. Sorunları kapalı kapılar arkasında çözmeye kalkarsanız o sorunları çözmenin ötesinde, daha çözülemez hale getirirsiniz. Şu anda mevcut iktidar bu yöntemi seçiyor. Bu yöntem Türkiye’nin dış siyasetinde de çok fazla itibar görmedi. Sıfır sorun ile başladığımız noktadan sorunsuz hiçbir komşu ülkemiz yok. Bugün Genel Bakanımız Irak’ta. Maliki şikayet ediyor. Türkiye içişlerimize karışmasın. Libya’da, Suriye, Mısır’da şikayet ediyor. Türkye İslam alemi içinde saygınlığı olan daha ileri demokrasinin olduğu bir ülkedir. Mustafa Kemal’in söylediği gibi ’Biz komşularımızla iyi geçinip komşularımızın içişlerine karışmayız’"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!