CHP'den Çiçek'e 'Patrona Halil' benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

CHPden Çiçeke Patrona Halil benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 15:17

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı üzerinden siyaset yapanları “siyasi maganda” olarak nitelemesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Kabakçı Mustafa veya Patrona Halil üslubuyla, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' diyenleri, siyasi maganda olarak nitelemek, kendi öz kimliklerini ve hala vücutlarında duran dövmeleri teşhir etmekten başka bir şey değil” dedi.

Kemal Anadol, parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adalet Bakanı Çiçek’in “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganı üzerinden siyaset yapanları, “siyasi maganda” olarak nitelemesine yanıt veren Anadol, Çiçek'in açıklamalarını ibret ve dehşetle okuduklarını söyledi. Çiçek’in, “Dün birbirlerine kurşun sıkanlar bugün koalisyon hazırlığı yapıyorlar” şeklindeki sözlerini de anımsatan Anadol, Çiçek’e eski defterleri karıştırmamasını önererek, “Dünden bahsettiği vakit, zararlı çıkacak olan CHP değil kendileridir. Birey olarak kendileridir. Cemil Çiçek'tir, Abdullah Gül'dür. Recep Tayyip Erdoğan'dır, Bülent Arınç'tır. Bu liste uzayıp gider. Partileri bundan sıkıntı çekerler” diye konuştu.

Anadol başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bazı AKP’lilerin geçmişte yaptığı konuşmalardan örnekler verirken, “Dediler ki gömlek değiştirdik. Gömlek değiştirmek kolay, ama deri değiştirmek zor, imkansız. Gömlek değiştirirken, kollarını, çıplak vücutlarını gördük. Oradaki dövmeler, çıkmaz dövmeler, duruyor. Kabakçı Mustafa veya Patrona Halil üslubuyla, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' diyenleri siyasi maganda olarak nitelemek, kendi öz kimliklerini ve hala vücutlarında duran dövmeleri teşhir etmekten başka bir şey değil” diye konuştu.

DARBE SÖYLENTİLERİNİ ÖNEMSEMİYORUZ

Newsweek Dergisi'nde, 2007 yılında Türkiye'de darbe olacağı yolunda bir yorumun yer aldığının anımsatılması üzerine ise Anadol, böyle bir şeyi önemsemediklerini ve ciddiye almadıklarını söyledi. Darbenin kışlalarda asker eliyle değil, sandıklarda vatandaşın oyuyla gerçekleşmesini istediklerini ve buna inandıklarını dile getiren Anadol, “Önümüzdeki seçimlerde anti laik, Cumhuriyetin değerlerine ters düşen bir iktidar iş başına gelebilir ama halk bunu kendi oylarıyla al aşağı edebilir sonucu ortaya çıktığı gün, Türkiye demokrasisi erginliğini kanıtlamış olacaktır. Halkımız demokrasiyi nasıl içselleştirdiğini kanıtlamış olacaktır. CHP'nin büyümesini, ilerlemesini, esnafla, köylüyle, emekliyle, emekçiyle bütünleşmesi de bu yazıları tekzip eden bir gelişme olarak görüyoruz. Böyle bir tehlikeyi önemsemiyoruz, ciddiye almıyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!