CHP'den 'çarpıtma' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPden çarpıtma açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 20:22

CHP'den yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün yaptığı açıklamaların çarpıtılarak veya yok sayılarak, 'Dokunulmazlık istiyorlar' veya 'Arkadaşlarını yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar' gibi gerçekle taban tabana zıt, maksatlı, yanıltıcı ve aldatıcı bir şekilde yazılıp, yorumlandığı” öne sürüldü.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun dün CHP TBMM Grubu'na Başkanlık ettikten sonra bir açıklama yaptığı anımsatıldı.

Kılıçdaroğlu'nun özetle, “Demokrasiyi, Cumhuriyeti, insan haklarını savunmayı ve korumayı ilke edinmiş Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, antidemokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayız. Bu anlayış, ilke ve demokrasi inancıyla, yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça, biz CHP milletvekilleri de yemin etmeyeceğiz” ifadelerini kullandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çok açık ve net sözleri ne yazık ki bazı gazeteler ile televizyonların haberlerinde, ayrıca köşe yazılarıyla televizyon yorumlarında çarpıtılarak, amacından saptırılarak ve kamuoyu yanıltılarak, 'Onlar tahliye edilene kadar yemin etmeyiz' veya 'Arkadaşlarımız tahliye edilmeden yemin etmeyeceğiz' şeklinde kullanılmıştır, kullanılmaktadır.

Öte yandan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Özellikle belirtmek istiyorum ki, CHP olarak biz, milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar demiyoruz. Af talebimiz de yok' sözleri de çarpıtılarak veya yok sayılarak, 'Dokunulmazlık istiyorlar' veya 'Arkadaşlarını yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar' gibi gerçekle taban tabana zıt, maksatlı, yanıltıcı ve aldatıcı bir şekilde yazılıp, yorumlanmaktadır.

Basın ahlakıyla, iletişim özgürlüğüyle, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkıyla taban tabana zıt bu çarpıtmaları kınıyoruz.
Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını yaparken, milli iradeye duyduğu saygının gereği olarak söylediği, 'CHP olarak biz mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan, savcılıklardan, YSK'dan milletvekili olabilir diye belge almış, analarının ak sütü gibi temiz oylarla seçildikten sonra, milletvekillikleri YSK tarafından onaylanmış ve mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz' sözlerini de bilginize ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!