CHP'den Bayraktar'a tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden Bayraktara tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 15:40

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Yardım isteyen üniversite öğrencisi Dilek Özçelik’in cebine “para sıkıştıran” bir Bakan, çürüyen ve iflas eden sağlık sistemini ve AKP zihniyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi.

Haberin Devamı

Yazılı bir açıklama yapan Öztrak, sağlık sisteminde yaşanan sıkıntıların Edirne’de yaşanan olayla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Öztrak’ın açıklaması şöyle:
“Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne’ye yaptığı ziyarette kanser hastası bir genç kız, kanunen hakkı olan sağlık hizmetini alabilmek için Bakanın önünü kesmek zorunda kalmıştır. Dün sağlıktaki yozlaşmış ve çürümüş düzen o güzel kızımızın haklı isyanıyla gözler önüne serilmiştir. Yaşanan olay aynı zamanda Türkiye’de kanser hastalarının çektiği sıkıntıları da ortaya koymuştur. Sağlıkta tasarruf denilerek yapılanlar, hastaların hayatını cehenneme dönüştürmüştür.

Sağlık sektörüne her hangi bir mal üretiyormuş gibi bakan ve bunun kamu hizmeti olduğunu kabul etmeyen bir iktidar, tedavi olmak ve ilaçlarının teminini sağlamak için yardım isteyen üniversite öğrencisi Dilek Özçelik’in cebine “para sıkıştıran” bir Bakan, çürüyen ve iflas eden sağlık sistemini ve AKP zihniyetini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Vatandaşın sağlığından tasarruf etmeye kalkan hükümet, Başbakan ve bakanların hovardaca yaptıkları gösterişli gezi ve açılış harcamalarına dokunamamakta, siyasi rant devşirmeye dönük projelerinden tasarruf etmeyi aklına bile getirmemektedir. AKP hükümetinin sağlık alanındaki “sözde” başarısının nasıl bir aldatmaca olduğu yaşanan bu olayla bir kez daha anlaşılmıştır.
Halkı her alanda yardıma ve iltimasa “muhtaç” hale getiren AKP hükümetine ve Başbakanına çağrım, vatandaşı hiçe sayan derdini görmezden gelen tavrından vazgeçmesi, hastanelerin isimlerinin önündeki TC ifadesini kaldırmaya dönük “fuzuli logo çalışmalarıyla” uğraşmak yerine, sağlık sisteminin sorunlarıyla ilgilenmesidir.

Sağlıktaki yozlaşmış ve çürümüş düzen, dün, bir genç kızımızın “cesur” ve “haklı” isyanıyla gözler önüne serilmiştir. Dilek’e geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, sesini yükselterek bu durumdaki binlerce hastanın sorununa tercüman olduğu için teşekkür ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!