CHP'den Başbakan'a İlker Başbuğ sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden Başbakana İlker Başbuğ sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 10:19

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği sözleri Meclis’e taşıyarak, “Tutukluluk konusunda, sizin ve partinizin arzu ettiği, AİHM’in de istediği yasal düzenlemeyi bugüne kadar neden yapmadınız” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öztürk, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ocak 2012 günü Norveç Başbakanı Jels Stoltenberg ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutukluluk haliyle ilgili bir soruya, "Konuyla ilgili bir yasal süreç başlamış vaziyette. Benim herhangi bir değerlendirmeye girmem uygun olmaz. Ancak 2 yıl beraber çalıştığımız bir mesai arkadaşımdır ve burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılanma-ki her zaman söylediğim tezimdir- olması, bizim her zamanki arzumuzdur” dediğini ifade etti. Öztürk, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Sayın Başbakan, açıklamanızda belirttiğiniz gibi ‘..tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılama..’ şahsınızın ve partinizin gerçekten arzusu ise, tutuklu yargılamayı, isabetli bir yol olarak görmüyorsanız ve bu konuda gerçekten samimi iseniz, Başkanı bulunduğunuz Adalet ve Kalkınma Partisi, TBMM’de 22.,23 ve 24.dönemlerinde 325‘i aşkın milletvekiline sahip olması nedeniyle istediği yasayı tek başına çıkarma imkanı bulunduğuna ve AİHM’in de, Türk Hükümetinin bu durumun düzeltilmesi için gereken önlemleri almasını ısrarla istediğine göre tutukluluk konusunda, sizin ve partinizin arzu ettiği, AİHM’in de istediği yasal düzenlemeyi bugüne kadar neden yapmadınız? Hala da neden yapmıyorsunuz?

Bizim kanun teklifini desteklemediğinize göre ‘tutukluluk’ konusunda sizin de arzu ettiğiniz yasal değişikliği hükümet ya da AKP grubu olarak neden yapmıyorsunuz?

Sayın Başbakan, açıklamanızda belirttiğiniz gibi ‘..tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılama..’ şahsınızın ve partinizin de arzusu ise o zaman bu konuda gerekli düzenlemenin yapılmasını kim ya da kimler engelliyor?

Sayın Başbakan, ‘..tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılama..’ şahsınızın ve partinizin de arzusu ise, tutuklamayı, isabetli yol olarak görmüyorsanız; bu arzunuzun gerçekleşmesi için hiçbir şey yapmadan neden bekliyorsunuz? Bundan böyle hiçbir şey yapmadan beklemeyi sürdürecek misiniz? Bundan sonra bu konu ile ilgili olarak ne yapacaksınız?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!