CHP'den Başbakan'a cevap

Güncelleme Tarihi:

CHPden Başbakana cevap
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 18:19

CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın CHP'den istifa eden Deniz Baykal'la ilgili söylediği sözlere cevap verdi.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri  

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz baykal’ın sabahki toplantısında ‘suçlu ayağa kalk’ dediğini belirtirken; Başbakan’ın açıklamalarıyla ayağa kalkarak suçlu olduğunu gösterdiğini söyledi. Özyürek, Baykal’ın Fettullah Gülen ile telefonla görüştüğünü ve Gülen’in kendisine ‘bizim olanlarla ilgimiz yok’ dediğini aktardı.

Özyürek ayrıca  Baykal’ın dönmesi için delegelerin imza toplamaya başladığı haberlerinin doğru olmadığını belirterek, buna partinin en yetkili organı olan Kurultay’da karar verileceğini ifade etti.

CHP Merkez yürütme Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı yapan Özyürek, genel başkanlığa Cevdet Selvi’nin vekalet edeceğini söyledi. Bunu yarın Parti Meclisi toplantısında kesinlik kazanacağını ancak MYK’nin önerisinin Parti Meclisinde de kabul göreceğini anlattı.

Haberin Devamı

Bunun büyük bir mücadele olduğunu sıradan  bir oyun olmadığını vurgulayan Özyürek, “Baykal ve CHP’yi yok etme oyunudur ama CHP’liler dikkat ve özveriyle birbirlerine kenetlenerek bu saldırıları atlatacak güçtedir” dedi.

110 imzayı buluruz!

Anayasa Değişiklik Teklifini, Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararlılıklarının sürdüğünü belirten Özyürek, 110 imzayı bulmakta herhangi bir zorluk çekmeyeceklerini tekrarladı.

Özyürek, yarın CHP Meclis grubunda milletvekillerine gelişmeleri anlatacakları, ileri bir tarihte de İl Başkanları toplantısı yaparak il örgütlerine bilgi verileceğini ifade etti. Yarın ayrıca Parti Meclisi de olağanüstü toplantıya çağrıldı.

FETHULLAH GÜLEN'E BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ / WEB TV    

İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!