CHP'den AKP'lilere devlet imkanıyla şov suçlaması

Güncelleme Tarihi:

CHPden AKPlilere devlet imkanıyla şov suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 12:34

TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkan Vekili CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Van CHP Milletvekili Mehmet Kartal ve İl Başkanı Halil Kartal, AKP’li bakan ve milletvekillerinin devlet imkanlarıyla siyası şov yaptığını iddia etti.

CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal’ın daveti üzerine kente gelen TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkan Vekili ve CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP milletvekillerini eleştiri yağmuruna tuttu.

Değer, Başbakan Erdoğan, parti kongrelerinde devletin uçağını, bakanların da siyaset yapmak için helikopteri kullandığını, bunu da hukuki olarak kılıfına uydurduklarını söyledi. Başbakanın Antalya’da yaptığı lüks bir tatilin ücretinin 50 bin dolar olduğunu ve kaldığı otelde Lara Parkı ihalesi yapıldığı ve ihaleyi alanın da otelin sahibi olduğunu ileri sürdü. Değer, “Sayın başbakanımız devletin uçağıyla il kongresine katılıyor. Bunu tartıştık sayın başbakan sen bunu kullanamazsın. Senin kendi uçağın değil ki, sen alıp bir il kongresine gidesin. Hukuken ne yaptılar kılıfına uydurdular. Bir ilde eften püften bir açılış törenine katılıyor. Ve sayın başbakanımız katılıyor ve bu katılma sonunda bu uçağı kullanıyor” dedi.

CHP Milletvekili Mesut Değer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya’nın Lara İlçesi’nde tatilini geçirdiği lüks otelinin sahibine Lara Parkı’nın ihalesinin verildiğini iddia ederek şunları söyledi:

“Sayın başbakan gidiyor Antalya’da lüks bir tatil yerinde çoluk çocuğuyla bir hafta kalıyor. Elbette ki hakkı o bir haftalık tatil, ama ücreti 50 bin dolar yani 75 bin YTL. Tamam ödesin. Fakat orda bir Lara Parkı ihalesi yapılıyor. Bu ihaleyi kim alıyor, başbakanımızın kaldığı otelin sahibi alıyor. Hatırlayın daha önceki Mesut Yılmaz’ı, Tansu Çiller'i iş adamlarıyla iş çevreleriyle otel odalarında çeşitli pazarlıklar, çeşitli ihaleler ve Türkiye bu yolsuzluğu ve rant olayı yüzünden Türk halkı 70 milyon insan, 3 Kasım'da bunları sandığa gömdü” dedi.

CHP Van Milletvekili Mehmet Kartal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ilçelere yaptığı 4 günlük ziyareti eleştirip, AKP propagandasını devlet imkanlarıyla yaptığını söyledi. Kartal, “Sayın bakanın gezilerindeki bir durağı da Bahçesaray’dı. Burada ne yaptı satranç merkezi açtı. satranç bir spordur bunun dışında başka bir katkısı yoktur.

Sayın bakan da farkına vardı ki, Van halkına hiçbir icraatı yoktur. 4 yıldır iktidarlarında halkın kendilerinden memnun olmadıklarını gördüler. Bunun için devlet imkanlarını kullanarak askeri bir helikopterle Bahçesaray’a gitmişlerdir. Meclis açılıyor işte kendilerine göre hükümet imkanlarını da seferber ederek yine belli vaatlerde bulunmak üzere AKP’nin propagandasını devlet eliyle yapıyorlar” diye konuştu.

BÜROKRATLAR AKP ROZETİ TAKSIN

CHP Van İl Başkanı Halil Kartal, kaymakam ve daire müdürlerinin siyasi toplantılardan kaçınmaları gerektiğini, eğer katılmak isterlerse AKP rozeti takıp öyle katılmaları gerektiğini söyledi. Kartal, “Milli Eğitim Bakanı Çelik’in gezisini resmi yöneticilerin, resmi araçların kullanımı ve kamuoyu nezdinde bu şekilde bir siyasi faaliyete dönüşmesini doğru bulmuyorum. Sayın Bakanımız eğer siyaset yapacaksa parti araçlarıyla parti kadrolarını yanına alır Bahçesaray’a gider Çaldıran’a gider, Özalp’a gider. Bu siyasi toplantılara kaymakamlarımızın daire amirlerimiz lütfen katılmaktan kaçınsınlar. Aksi halde AKP rozeti takarak katılmalarını öneriyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!