CHP'de deprem

Güncelleme Tarihi:

CHPde deprem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara belediye başkanlığı adaylığı, CHP'de istifa getirdi. Büyükşehir için mücadele veren Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, Baykal'ı suçlayarak CHP'den istifa etti. Taşdelen'in rakibi Celal Doğan ‘‘Üzgün’’ olduğunu söyledi. Ecevit ise ‘‘DSP'ye bekliyoruz’’ dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, ‘‘Fazilet'in ve Çiller'in tekrar diriltilmesini, bir sol iktidarın engellenmesini ve partideki ayak oyunlarını içine sindiremediğini’’ belirterek, CHP'den istifa etti. CHP Lideri Deniz Baykal, 'rejim pahasına hükümet krizi yaratmak ve sorumsuzca davranmakla'' suçlayan Taşdelen'i DSP Lideri Ecevit, partisine bekliyor.

Taşdelen, ‘‘Tepkim, CHP adının ve tarihinin büyüklüğüne sığınarak, mirasyedi gibi bu adı sömürenlere ve ülkeyi istikrarsızlığa itenleredir’’ dedi. Taşdelen, Çankaya Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin anayasal niteliklerinin tehdit edilmesinin, 55. Hükümet'in öncelikli meselesi olduğunu ifade ederek, bu nedenle bütün Türk halkının ANASOL Hükümeti'nin kurulmasını desteklediğini hatırlattı. CHP'nin de bu hükümete dışarıdan destek verdiğini belirten Taşdelen, ancak daha sonraları CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın düşürülen hükümetin yerine ne konulacağını bile hesaplamadan, sorumsuzca davrandığını öne sürdü. Taşdelen, şunları kaydetti:

‘‘Baykal'ın bu politikası sonucu FP kısa süre önce kapatılmış olmasının psikolojisinden çıkarılarak bakanlık pazarlıklarına oturtulmuş, Çiller'e de yeniden dirilme fırsatı yaratılmıştır. Baykal eğer kendini değil ülkeyi düşünebilseydi, bugün sol bir parti hükümet olacaktı.

CHP'den istifa ediyorum. Tepkim, CHP adının ve tarihinin büyüklüğüne sığınarak, mirasyedi gibi bu adı sömürenlere ve ülkeyi istikrarsızlığa itenleredir.’’

‘‘Taşdelen, ‘‘DSP'ye ya da başka bir partiye geçecek misiniz?’’ sorusuna, ‘‘Yarını hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız’’ yanıtını vermekle yetindi.

ECEVİT: BEKLİYORUZ

DSP Lideri Ecevit ise dün Hürriyet'e, ‘‘Sayın Taşdelen'in istifası çok önemli bir olay. Kendisiyle dolaylı görüşmelerimiz oldu. Herhalde DSP'ye gelecek’’ dedi.

DOĞAN: ÜZÜLDÜM

Bu arada Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Celal Doğan, Taşdelen'in CHP'den istifa etmesine tepki göstererek, şunları söyledi:

‘‘Doğan'ın istifasına üzülürüm. O da layık bu işe. İnşallah istifa etmez. Bir göreve 15 kişi aday olur ama biri seçilir. Henüz kesinleşmiş bir karar da yok. Bu parti merkez yönetiminin vereceği bir karardır. Bu partinin merkez yönetiminin vereceği bir karardır ve saygılı olmak gerekir. Partide üyelik de onurlu bir görevdir.’’

Celal Doğan, kendisinin parti ne görev verirse üstlenmeye hazır olduğunu belirterek, ‘‘Ben içime sindireceğim bir görev olmazsa bırakırım ama partiden asla gitmem’’ dedi.

Doğan, Ankara adayı olması durumunda mutlaka kazanacağını savundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!