CHP’yi doğru anlatmak için Washington’a büro açıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP’yi doğru anlatmak için Washington’a büro açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 4 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık seçimi öncesinde başkent Washington’da CHP temsilciliği açılması emri verdi.

Baykal, CHP’nin dış temsilcilikler atağıyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: "Türkiye ve CHP’yi doğru anlatmak gibi bir zorunluluğumuz var. Yanlış anlaşılmalara neden olan yargıları ortadan kaldırmalıyız. Çok önemli isimler, örneğin, Barrosso ve Fischer bizi dinledikten sonra, çok etkilendiklerini ifade ettiler. Ve hemen konuştuğumuz konularla ilgili yayınlarımızı istediler. ABD’de parti bürosu açma kararımız, meselelere CHP penceresinden de bakmalarına yardımcı olmak. Onları anında bilgilendirmek; kurulacak temaslarla da görüş alışverişinde bulunmak."

Obama kazanır Baykal, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede seçimlerin demokratların adayı olma ihtimali yüksek görünen Barack Obama tarafından kazanılacağı tespitinde bulundu. Baykal "Ancak hangi parti kazanırsa kazansın, CHP’nin ABD’de şimdilik bir büroyla çalışmalara başlamasının zorunluluğu ortadadır. Bizim kendimizi onlara anlatma zorunluluğumuz vardır" dedi. CHP-ABD ilişkileri 1 Mart Tezkeresi’nin reddedilmesiyle soğuma eğilimine girmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!