CHP ve MHP’den peşin ret

Güncelleme Tarihi:

CHP ve MHP’den peşin ret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 00:58

Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı, "Kürt açılımı" konusunda muhalefet patileriyle görüşmesi için görevlendirdi.

Ancak Atalay’ın muhalefetten bu hafta görüşmek üzere randevu isteyeceği haberleri üzerine CHP ve MHP’den peşin ret yanıtı geldi. Muhalefetin görüşleri şöyle:

Kullanmalarına izin vermeyeceğiz

Onur Öymen (CHP Genel Başkan Yardımcısı) Hükümetin ortaya somut bir proje koymadan, bu açılımın ne olduğunu kamuoyuna açıklamadan, halktan gizli ve halka rağmen muğlak bir süreç için CHP’yi kullanmasına izin vermeyiz. Ortada bir şey yokken sayın İçişleri Bakanı ile ne görüşeceğiz? Sayın Cumhurbaşkanı, ’Kimse başını devekuşu gibi kuma gömmesin’ diyor. Biz de kendilerine, ’Kimse dereyi görmeden paçayı sıvamasın’ diyoruz.

Kapımızı çalmaya kimse cüret edemez

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili) Biz bu milletin birlik ve beraberliğini savunan bir partiyiz. Bu tip safsatalarla MHP’nin kapısını çalmaya kimse cüret edemez. MHP olarak bin yıllık kardeşliğimizi bozacak, PKK ile el sıkışılarak müzakere döneminin başlatıldığı bir dönemde kesinlikle bir görüşme yaklaşımı içinde olmayacağız. Uyarıyorum; milleti kışkırtmayın. Biz Afrika’da bulunmuş yeni kabile miyiz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!