CHP ve İYİ Parti'den Aydın'da ortak miting

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 15:33

CHP ve İYİ Parti’nin Aydın'da düzenlediği ortak mitingde Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener konuşma yaptı.

Haberin Devamı

CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Özlem Çerçioğlu için iki parti Aydın'da ortak miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mitingde konuşma yaptılar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

Belediye başkanımız ama şimdi aday. Oylarınız için tekrar size geleceğiz.

Sizler Türkiye'ye bir kadın büyükşehir başkanı seçerek önemli bir mesaj verdiniz. İYİ Parti'nin sayın Genel başkanını siz de ben de dikkatle dinledim. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte mücadele etmenin artıları var. Kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmek istiyoruz.

Sandıkta gereken dersi vereceğiz. Kavga etmeyeceğiz. Biz olmasak beyefendinin konuşacak konusu olmayacak. Bay Kemal diyerek beni kendine muhatap kılmak istiyor. Bay Kemal olmak için kul hakkı yememek lazım. Bay Kemal olmak için oğluna telefon açıp oğlum sıfırladın mı dememek lazım. Bay Kemal olmak için oğlunu bedelliye yollamamak lazım. Bana söylediği zaman onu gülerek izliyorum.

Haberin Devamı

Öncelikle AKP ve MHP'li kardeşlerime seslenmek isterim. Şu soruyu vicdanınıza sorun 17 yıldır tek başına memleketi yönetiyor. İstedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar. İstediklerini bakan, vali, rektör yaptılar. İstediği Saray'da oturdu. Ne derse her şey var. Bunları AKP'li ve MHP'li kardeşlerimin oyuyla yaptı. 17 yılın sonunda milleti soğan kuyruğuna mahkum etti. Bunu düşünün.

Bir de adına varlık kuyruğu diyor. O varlık kuyruğu olsa sen millete bırakır mısın? Önce sen girersin, senin yakınların girer o kuyruğa. Kürkten alınan vergiyi sıfırladılar. Gözünüz aydın artık bu mitingden sonra hanımınıza gidip kürk alabilirsiniz. Sen sevgili vatandaşım otobüse binerken su içerken sakız alırken kefen bezi alırken elektriği doğal gazı yakarken vergi veriyorsun onlar kürkten vergiyi kaldırıyorlar sandığa gideceksin ve bunun hesabını soracaksın.

Halkın adamıyım diyor. 3 bin polisle, korumayla gezen halkın adamı olabilir mi? Seçildin geldin Keçiören'de bir evde oturdun, vekillerin lojmanlarını kapattın. Peki o adama ne oldu. Şimdi Saray'larda oturuyor. Bunları sormak zorundasınız.

Haberin Devamı

Sayın Ekrem İmamoğlu dedi ki sosyal yardımlar yapacağım. Beyefendi buna tahammül edemeyip kimin parasını kime veriyorsun dedi. Milletin parasını millete veriyoruz.

MERAL AKŞENER’İN KONUŞMASI…

Kılıçdaroğlu'ndan önce konuşan Akşener'in açıklamasından satır başları ise şöyle;

Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlılar nasılsınız? Yüzde 10 zamla sürünmeye mahkum edilen emeklilerimiz nasılsınız? Dün Denizli'de de böyle sordum, Sayın Cumhurbaşkanı çok kızmış. Bay Kemal diyor ya, bana "Bu kadın" dedi.

Önce kendileri yaptılar iki parti bir ittifak, biz de ardından yaptık. Sonuç itibarıyla biz olduk "terörist, çete", oy verenler oldu "terörist"

Anlıyorum niye kızdığını... 18 milyon insana, seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı. Kimin dürüst kimin yalancı olduğunu bu millet bilir elbette. Bir soru sordu bana: Türkiye'de Kürdistan bölgesi var mıdır? diye sordu bana. Böyle bir şey yoktu, beri gel efendi... Ben eski içişleri bakanıyım, bizim bölgemizde 'Irak'ın kuzeyi' derdik, Kuzey Irak bile demezdik. Bugün bu ülkede, bu arkadaşın içişleri bakanının iki günde onayladığı Kürdistan Sosyalist Partisi var. Nereninmiş, kimin zamanındaymış? bu arkadaşın zamanındaymış. Fesliden tarih öğrenince böyle oluyor, ortağı anlatır dedim o da anlatmamış.

Haberin Devamı

Irak'ın kuzeyindeki o bölge, adı Kadim Türkmeneli'dir. 2,5 milyon Türkmen yaşardı, nereye gittiler? Sen orada bir devlet kurulmasına önayak oldun.

18 milyona terörist dedi, yüzüne vurunca bozuldu... Bu aziz Türk milletinin evlatları, bizler Cumhur ittifakı'na oy veren herkesi kardeşimiz görürüz. Bana "bu kadın" dedi ya, ben ona "bu adam" demeyeceğim. Sayın Erdoğan'a kulak asmayın, o bir çukur kazıyor, bizi içine düşürmeye çalışıyor. Bu bir yerel seçim. Biz oylanmayacağız, şehrinize kim hizmet ediyorsa ona oy vereceksiniz.

İstanbul, Ankara gidiyor asabiyet ondan... Türkiye'nin her yerinde bu tanzim satışları açılmalı ama içinde mazot olmalı, elektrik, doğal gaz parası olmalı, ilaç, gübre olmalı. Görün bakalım o zaman bizim çiftçi kaça mal ediyor ürününü!

Haberin Devamı

Milletin adamı, 10 tane araba, tepede helikopterler, 300 polis dolaşıyor... Ecel ne bir nefes evvel ne sonradır. Milletinden mi korkuyorsun? Gir içlerine. Çıktın gittin saraya günlük 2 trilyon para harcıyorsun, yazıklar olsun!

Sayın Erdoğan, 500 milyon dolarlık özel uçağını sat, Katarlılardan Tank Palet Fabrikasını geri al, biz millet olarak üstünü tamamlayacağız. O fabrika çalışmaya başlayacak, işçiler üretecek. İlk 3 aylık emekli maaşımı ben bağışlayacağım en önce.

Bana "bu kadın" diyor. Bu bir zihniyettir. Dediler ki "başı açık kadın perdesiz eve benzer ya satılıktır ya kiralıktır" Buradan kadınlara sesleniyorum, bütün bu zihniyetin kendine çeki düzen verebilmesi için o kulağı öyle bir çekin ki morarsın.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KONUŞTU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Özlem Çerçioğlu mitingte seçmenlerine seslendi.

Haberin Devamı

Çerçioğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Efeler diyarı Aydın'da sizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bu zamana kadar ve bundan sonra verecek olduğunuz destek için sizlere çok teşekkür ediyorum. 1 milyar 850 milyon liralık yatırım yaptık, önümüzdeki süreçte bunun 2 katı yatırım yapacağız. Artık daha güçlüyüz, CHP ve İYİ Parti ile birlikte kol kola Aydın'a yatırım yapmaktan gurur duyuyorum.

Biz Aydın'da bütün büyük projelerimizi sizler ile beraber yaptık. Düşüncenizi almadan hiçbir şey yapmadık. Biz Aydın'ı sizinle beraber yönetiyoruz. Efeler de Fatih kardeşim ile beraber çok büyük işler yapacağız. En büyük desteği çiftçimize, köylümüze, üreticimize verdik. Neden? Üreten bir Aydın olmak için.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!