CHP sokak aydınlatmasını Meclis'e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHP sokak aydınlatmasını Meclise taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 10:35

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, enerji kaynaklarını verimli kullanmaya dönük yasal düzenlemelerde vurdumduymaz davrandığını savunduğu iktidarın, ulusal planlama yerine günü kurtarma anlayışına sahip olduğunu belirtti. Karademir, “Sokak aydınlatmalarının bedelinin vatandaşa yüklenmesi isteği de böyle bir anlayışın ürünüdür” dedi.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Karademir, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin enerjideki potansiyeline ve kullanım oranlarına dikkat çekerek, kaynakların verimli biçimde değerlendirilmediğine işaret etti. Karademir, rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynaklarına vurgu yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin enerji alanındaki darboğazının çözümü öncelikle 3-Y formülü olarak tanımlanan ‘yerli, yeni ve yenilenebilir enerji’ kaynaklarının kullanımının özendirilmesinden ve yaygınlaştırılmasından geçmektedir” dedi. Karademir, AKP’nin enerji alanında dışa bağımlılığı arttıran uygulamaları olduğunu savunarak, ulusal planlama yerine günübirlik politikalarla günü kurtarma anlayışını eleştirdi. Karademir, “Sokak aydınlatmalarının bedelinin vatandaşa yüklenmesi isteği de böylesi bir anlayışın ürünüdür. Gizli örtülü bir zam yaparak, günü kurtarma politikalarının somut bir başka örneğidir” dedi.

DEMİREL, BAKAN GÜLER’E BELEDİYE BORÇLARINI SORDU

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel de konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Demirel, bazı belediyelerin ödeyemediği elektrik borçları yüzünden vatandaşların mağdur olmaması gerektiğini ifade ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın konutlarda kullanılan elektriğe 2 YTL, sanayideki elektriğe ise 5 YTL zam hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü. “Ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığı ülkemizde bu tür zamlar halkımızın daha da zorlanmasına neden olmaktadır” diyen Demirel, Güler’in, hangi belediyenin ne kadar borcu olduğunu, bunların ödenmesi için ne tür yaptırımlar uygulandığının yanı sıra “sabit aydınlatma ücreti” adı altında tüketicilerden ek para alınmasının yasal dayanaklarının neler olacağını açıklamasını istedi.(ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!