CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2019 10:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayrımcılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Kavgadan değil, huzurdan ve barıştan yanayız. Ankara'yı da İstanbul'u da Antalya'yı da Mersin'i de Adana'yı da böyle yöneteceğiz." dedi. İmamoğlu Ankara'da ailesiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim." dedi.

Haberin Devamı

Ekrem İmmaoğlu Ankara'ya hareketi öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

İmamoğlu Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğini söyledi.

Tüm vatandaşların Miraç Kandili'ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti.

İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda." diye konuştu.

"YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum." diyen İmamoğlu, "Sandık tutanakları bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim. Kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul'da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır." değerlendirmesini yaptı.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir." cevabını verdi.

İmamoğlu ailesiyle geldiği havalimanında bazı çalışan ve yolcularla da selamlaşarak, el sıkıştı.

Bir vatandaşın, "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" sorusunu "Vatandaş verdi, gerisi kolay" diye yanıtladı. 

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi

İMAMOĞLU ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.

İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve üç çocuğuyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. İmamoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Ekrem İmamoğlu, ailesi ve beraberindeki parti heyeti, Misakı Milli Kulesi'ne geçti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi


KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ İLE PARTİLİLERE SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayrımcılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Kavgadan değil, huzurdan ve barıştan yanayız. Ankara'yı da İstanbul'u da Antalya'yı da Mersin'i de Adana'yı da böyle yöneteceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ı aileleriyle beraber kabul etti.

Kabulde, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye başkan adaylarıyla parti otobüsünün üzerinden genel merkez önünde toplanan partililere seslendi.

"Güzel günler göreceğiz hiç kimsenin endişesi olmasın." diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Bir yola çıktık, mücadele yaptık, kavgasız bir mücadele, gerilimsiz bir mücadele. Bizim mücadelemiz demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelesiydi." ifadesini kullandı.

Hem kendisinin hem de belediye başkan adaylarının hiçbir zaman kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun, "İstanbul'u alırsam 16 milyon kişinin oyunu almış gibi kazandığımı kabul edeceğim" dediğini aktardı.

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi

Mansur Yavaş'ın da aynı şeyi Ankara için söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Felsefemiz bu, düşüncemiz bu. Ayrımcılıktan değil, beraber olmaktan yanayız. Kavgadan değil, huzurdan ve barıştan yanayız. Ankara'yı da İstanbul'u da Antalya'yı da Mersin'i de Adana'yı da böyle yöneteceğiz. Türkiye'nin en önemli 11 büyükşehir belediyesini böyle yöneteceğiz. İnsan sevgisiyle, birlikte yöneteceğiz. Tabii başkanlar bize söz verdiler, bizler o sözlerin takipçisi olacağız. Onlar beraber, huzur içinde bir kenti yönetecekler. Bütün kentin sahibi olacaklar, o kentte Allah'ın izni ve onların çalışmalarıyla hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Göreceksiniz her evde huzur, her evde bereket olacak, göreceksiniz o kentin mahallelerinde, caddelerinde, sokaklarında insanlar huzur içinde gezecekler. Göreceksiniz o kentin çocukları, anneleri, çalışan kadınları mutlu olacak. Göreceksiniz belediyelerde çalışan asgari ücretliler, ayın birinden itibaren net 2 bin 200 lira aylık alacaklar. Verdiğimiz sözleri aşama aşama tutacağız ve bunların tamamını hayata geçireceğiz."

Haberin Devamı

Halkla belediye başkanları arasında bir güven ortamı oluşacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "O güveni yaydığımızda şu gerçek ortaya çıkacaktır. Bir yerde CHP'li belediye başkanı varsa bilin ki orada huzur güzellik, beraberlik, kardeşlik, bayrak sevgisi, vatan sevgisi, insan sevgisi var." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun hem seçilmeden önce hem de bugün Anıtkabir'i ziyaret ettiğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca bugün yanlarında Çankaya ve Elmadağ belediye başkan adaylarının bulunduğunu dile getirdi.

Yeni seçilen bütün belediye başkanlarına selam ve sevgilerini gönderdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biraz sonra Ekrem başkanı İstanbul'a uğurlayacağız, şundan emin olmazını istiyorum; ne yaparlarsa yapsınlar, bütün sandıkların başında milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız günün 24 saatinde görev başındalar. Sizin duyarlılıklarınızı biliyorlar, bizim de duyarlılığımızı biliyorlar, başkanlarımızın kazanması için elbette ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler ama buradan bütün İstanbullulara, Ankaralılara, Adana'ya, Mersin'e, Antalya'ya seslenmek isterim, bizim belediye başkanlarımız oy versin vermesin asla ve asla ayrımcılık yapmayacaklar. Bütün kenti kucaklayıp, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü getirecekler."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi

İMAMOĞLU DA KONUŞTU

Ekrem İmamoğlu ise Ankara'da olmasının birkaç değerli sebebi olduğuna değindi.

İlk olarak Anıtkabir'i ziyaret ettiğini hatırlatan İmamoğlu, "Büyük bir gururu paylaştığım, yıllar sonra Ankara'da çok büyük başarılara imza atacağına inandığım Mansur Yavaş'ı kutlamaya geldim. Elbette bir yola çıkıldı ve o yola çıkış anında ittifak yaptığımız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğim. Adaylık kararıyla beraber öncesinde ve sonrasında hiçbir anında beni yalnız bırakmayan, her zaman istişareyi ve desteğini esirgemeyen ve gerçekten bu büyük başarıda bence birçok şehirde belediye başkanlarına büyükşehirleri yönetme şansı sunan, siyasi irade olarak bence önemli bir devrime imza atan çok değerli genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyarete geldim." şeklinde konuştu.

En büyük motivasyonlarının bu ülkenin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk olduğuna işaret eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Gülelim, gerçekten gülelim, bütün Türkiye gülsün. Bu sandık Türkiye'nin hayrına bir sandıktır, Türkiye'yi buluşturan bir sandıktır. Bu sandık çok değerli, bu sandığın gerçekten kaybedeni yoktur. Ne Ankara'da ne İstanbul'da bu sandığın gerçekten kaybedeni yoktur. Bu bir uzlaşma seçimidir, barışma seçimidir. Barışmanın ötesinde sevgiyle, saygıyla dayanışmanın seçimidir. Ayrılıkçılığı bir kenara iten, bugün itibariyle, partilerinden, yaşam biçimlerinden ya da verdikleri oydan dolayı bir birlerine selam vermeyen insanların, bir birlerine selam verme seçimidir. Göreceksiniz hem değerli başkanımız Mansur Yavaş hem ben bütün toplumu barıştırma konusunda tecrübelerimizi paylaşacağız ve yerel yönetimde çok büyük örneklere imza atacağız, hepinize söz veriyorum."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile partililere seslendi

"MAZBATAYI BEKLİYORUM"

Konuşmasının ardından, alandan ayrılırken gazetecilerin yerel seçime ilişkin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Çiçekler açtı, hepimiz huzurluyuz. Türkiye'de bir huzur havası var. Gerginlikten toplum zaten büyük ölçüde bıktı. Biz, seçim sonuçlarını bayram, şölen içinde kutlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel yönetimlere ilişkin yeni sistem önerisinin" sorulduğu Kılıçdaroğlu, "O Parlamentonun işi." yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu da aynı soruyu, "Sistem önerileri geniş zamanlarda konuşulur. Elbette fikrimiz var. Yereldeki demokrasiye çok inanan birisiyim. Bugünün konusu mudur bilmiyorum. Seçimler bir netleşsin, yetkilerimizi alalım daha sonra oturur Sayın Bahçeli'nin bu konudaki fikirlerini dinleriz." diye yanıtladı.

"Anıtkabir Özel Defteri'ni 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' diye imzaladığının" hatırlatıldığı İmamoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı bir karar var, bizim elimizde veriler var. İnancımız bu yönde. Bu şekilde davranmayı istemezdim ama bütün İstanbul'un her köşesine 3 gündür afiş asan anlayışa gerçek kazananın kim olduğunu göstermek için onu yazdım. İnancım da bu yöndedir. Mazbatayı da bekliyorum."
Ekrem İmamoğlu, "AK Parti'nin İstanbul'da seçim sonuçlarına yaptığı itirazın" sorulması üzerine, "Bazı yerlerde yapılan itirazların reddedildiği konusunda bilgiler aldık. İyi olacak." dedi.

AKŞENER, İMAMOĞLU'NU KABUL ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

İmamoğlu, beraberinde eşi Dilek İmamoğlu ve çocuklarıyla Anıtkabir ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından İYİ Parti Genel Merkezi'ne geçti.

Genel Başkan Meral Akşener, makamında bir süre görüştüğü İmamoğlu ve ailesine ziyaret için teşekkür etti.

Ekrem İmamoğlu'nu seçim dönemindeki çalışmalarından dolayı kutlayan Akşener, "Çok zorlu, heyecanlı bir kampanyayı son derece sağduyulu, sakin, güler bir yüzle yönetti. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah gayretlerini ibadet saysın. İnşallah başarılarının devamını diliyorum. Çok başarılı bir belediye başkanlığını Allah nasip etsin kendisine. Bu yorgun argın günün sonunda ziyareti için çok teşekkür ediyorum."

Akşener, bir soru üzerine seçim sonuçlarına itirazların olabileceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ama bizim İstanbul il başkanımızla da beraber takip ettiğimiz gibi 31 bin 186 sandığın ikisi hariç bütün sandıkların imzalı, ıslak imzalı tutanakları elimizde. Dolasıyla bu halde bitmesi sadece yorar. Herkesi yorar. Ben Sayın Cumhurbaşkanından, Sayın İmamoğlu'nu tebrik etmesini ve tansiyonu düşürmesini bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!