CHP lideri Baykal ile yemek yedi

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Baykal ile yemek yedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 22:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortak Akıl Toplantısı'nda, “kendi içinde demokratik söylemlerle eksikliklerini söyleyen, yeni öneriler getiren, daha aktif daha etkili çalışan bir CHP'yi parlamentoda nasıl egemen kılabileceklerini” tartıştıklarını söyledi. CHP lideri toplantıya verilen arada öğle yemeğini Deniz Baykal ile yedi.

Haberin Devamı

CHP'nin Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve TBMM Grubu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Ortak Çalışma Toplantısı” sona erdi.
Büyük Anadolu Otel'de basına kapalı yapılan toplantının ikinci gününde Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı.
24. dönem 1. ve 2. yasama yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verildiği, TBMM'nin yeni yasama yılı muhtemel gündemine ilişkin değerlendirmelerle çalışma programının da ele alındığı belirtilen toplantıda, tüm katılımcılar da 7'şer dakika konuştu.

Toplantının dünkü bölümünde ise CHP'nin yerel seçim stratejisi üzerine değerlendirmeler yapılmıştı. CHP'nin yerel seçim stratejileri arasında bazı illerde aday belirlemeye yönelik anket çalışması, bazılarında ise eğilim yoklaması ve ön seçim yapılması yer alıyor.Ortak Çalışma Toplantısı Kılıçdaroğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erdi. Konuşma, basına kapalı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantının nasıl geçtiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, güzel görüşler ve öneriler ortaya çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Yeni yasama yılına daha güzel hazırlanacağız. Yerel yönetim stratejimizi tartıştık, belediye başkanlarıyla olgunlaştırdığımız metni tartıştık. Bu konuda da arkadaşların güzel düşünceleri oldu. Bu toplantı şunu ortaya çıkardı; kendi içinde demokratik söylemlerle, eksikliklerini söyleyen, yeni öneriler getiren, daha aktif daha etkili çalışan bir CHP'yi nasıl parlamentoda egemen kılabiliriz bunun tartışmaları yapıldı. Sonuçta ortaya çıkan gerçek şu; Biz her zamankinden daha fazla çalışmalıyız, çünkü Türkiye'nin CHP yönetimine ihtiyacı var.”

Kılıçdaroğlu, toplantının öğleden sonraki bölümünde Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu arasında tartışma yaşandığının belirtilerek, “Kulkuloğlu ile Aygün arasındaki tartışma tatlıya bağlandı mı” sorusu üzerine de “Hiç endişe etmeyin” yanıtını verdi. Toplantıda, Kulkuloğlu ile Aygün arasında, Aygün'ün daha önce yaptığı bazı açıklamalar nedeniyle gerginlik yaşandığı iddia edilmişti.

/images/100/0x0/55ea2ecbf018fbb8f8701bc5

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, ortak çalışma toplantısına verilen arada eski Genel Başkan Deniz Baykal’la aynı masada birlikte yemek yedi. İki lider, yemek salonunda gençlerin oturduğu masayı tercih ederken, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, Parti Meclisi’nin genç üyeleri ile sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!