CHP’li İnce Şehit sayısı sordu

Güncelleme Tarihi:

CHP’li İnce Şehit sayısı sordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 11:43

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili İnce, Başbakan Erdoğan’a 1984 yılından bu yana PKK terörü nedeniyle kaç güvenlik ve sivil vatandaşın öldüğünü sordu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 1984 yılından bu yana PKK terörü nedeniyle kaç güvenlik ve sivil vatandaşın öldüğünü sordu.

İnce, Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada “Yılda 5 bin şehidimizin olduğu dönemler yaşandı” dediğini hatırlattı. İnce, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“1984 yılından beri yıllar itibariyle PKK terörü ile mücadelede şehit olan güvenlik görevlisi (asker, polis, korucu) sayısı kaçtır? 1984 yılından beri yıllar itibariyle PKK terörü nedeniyle kaç sivil yurttaşımız hayatını kaybetmiştir? Hangi yıl 5000 şehit verilmiştir? 5000 şehit verilen yıl var mıdır? Yoksa ‘yılda 5000 şehidimizin olduğu dönemler yaşandı’ ifadesini hangi istatistikî veriye dayanarak kullandınız?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!