CHP’li başkana soruşturma

Güncelleme Tarihi:

CHP’li başkana soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 13:00

İÇİŞLERİ Bakanlığı ihalede usulsüzlük yapmakla suçlanan Anamur Belediye Başkanı CHP’li M. Suphi Alp için soruşturma izni verdi.

Anamur Kaymakamlığı’na bir yıl önce dilekçeyle başvuran 11 Belediye Meclisi üyesi, 2006'da yapılan Anamur Kültür ve Turizm Festivali'nda 92 bin YTL'lik ses ve ışık düzeni işinin ihalesiz verilerek üsülsüzlük yapıldığı şikayetinde bulundu. Kaymakamlık, 5'i CHP'li olan Belediye Meclisi üyelerinin şikayetini İçişleri Bakanlığı’na iletti.

Bakanlıktan gelen müfettişlerin soruşturma sonunda hazırladığı raporda, Anamur Belediye Başkanı M. Suphi Alp ve bazı belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması istendi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı CHP’li Başkan M.Suphi Alp ile birlikte CHP’li Başkan Vekilleri İsmet Duvarcı, Teoman Yanık, Hal Müdürü A.Onur Atik, Fen İşleri Müdür Vekili Ömer Göncü, ihale komisyonunda görev alan Tahsin Aldanoğlu, Burçin Alp, Ömer Demiral, Ahmet Doğan ve S.Rıza Cılız hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Anramur Belediye Başkanı M.Suphi Alp, haklarında soruşturma izni verilmesine itiraz edeceklerini beliterek, “Benim milletin 5 kuruşunu aldığımı ispat etsinler, hem siyaseti bırakırım, hem de Anamur’u terk ederim. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu hamleler, benim seçimler öncesi adaylığımı engellemeye yöneliktir. Eğer kendimin ve ailemin boğazından bir haram lokma geçsin hem siyaseti bırakırım, hem de Anamur’u terk ederim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!