CHP Konya Milletvekili adayları 2018! CHP Konya adayları

Güncelleme Tarihi:

CHP Konya Milletvekili adayları 2018 CHP Konya adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 14:20

CHP Konya Milletvekili Adayları, 24 Haziran Pazar günü öncesi yöre halkı tarafından araştırılan konular arasında yer aldı. Toplam 15 kişinin miletvekili adayı olarak seçilebileceği ilde, CHP Konya Milletvekili adayları arasında öğretim üyesi, siyaset bilimcisi, inşaat mühendisi gibi meslek dalları yer alıyor. İşte, 2018 CHP Konya Milletvekili adayları ve bazı bilgiler

Haberin Devamı

Konya'da oy kullanma işlemini gerçekleştirecek olan seçmenler, kentlerindeki adayları sorguluyor. Konya CHP Milletvekili Adayları arasında kimlerin yer aldığı bilgisini edinmek isteyen vatandaşlar, sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. İşte, 2018 CHP Konya Adayları ve seçim hakkında bazı bilgiler

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 ABDULLATİF ŞENER -YÜKSEKÖĞRENİM- ÖĞRETİM ÜYESİ
2 ABDULKADİR KARADUMAN -YÜKSEKÖĞRENİM- SİYASET BİLİMCİ
3 HASAN SARIMEHMETOĞLU -YÜKSEKÖĞRENİM- İNŞAAT MÜHENDİSİ
4 SAİM SEZEN -YÜKSEKÖĞRENİM- AVUKAT
5 NİHAL EKEN -YÜKSEKÖĞRENİM- MİMAR
6 ALİ SAYAR -YÜKSEKÖĞRENİM- DOKTOR
7 İSMAİL ÜNSAL -YÜKSEKÖĞRENİM- MİMAR
8 ORHAN KAYA -YÜKSEKÖĞRENİM- EĞİTİMCİ
9 NAZİFE DEMİRHAN -YÜKSEKÖĞRENİM- EMEKLİ
10 MEHMET YAŞAR NARİN İLK SANAYİCİ
11 SEFER İPEK -YÜKSEKÖĞRENİM- EMEKLİ ÖĞRETMEN
12 HİKMET BALCI -YÜKSEKÖĞRENİM- AVUKAT
13 ŞENİZ KURTULUŞ -YÜKSEKÖĞRENİM- YÖNETİCİ
14 TAHİR DİLEK -ORTAÖĞRENİM- EMEKLİ
15 HASAN PEKTEKİN -YÜKSEKÖĞRENİM- EMEKLİ

Haberin Devamı

56 MİLYON SEÇMEN OY KULLANACAK

Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Yurt dışı seçmen kütüğün kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'da tamamlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, yarın saat 17.00'ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.
Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de görebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek. Bu kapsamda, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan eden seçmenlerin ayağına sandık götürülecek. Yatağa bağımlılık kriteri aranan uygulama kapsamında, 17 bin 258 seçmen bin 303 sandıkta oy kullanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!