CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin istifa etti

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 15:34

CHP’den Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olmak için CHP İl Başkanlığı’ndan istifa eden Ali Engin, Haziran 2012 tarihinde bu yana sürdürdüğü görevi Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde örgütün katılımıyla gerçekleşen toplantıda bıraktı. Engin, "Partim bana vekillik görevi vermezse de başka partiye çalışmam, CHP’nin başarılı olması için sade üye olarak çaba gösteririm" dedi.

Haberin Devamı

Ali Engin, 2.5 yıldır yürüttüğü CHP İl Başkanlığı görevini bıraktı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Engin, kendisine görev yaptığı süre içinde destek olan herkese teşekkür etti. Engin, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek andı. Hepsine "kardeşimsin" diye hitap etti. Engin’in sözleri partili gençler tarafından "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla kesildi.

Engin, İl Başkanlığı görevinde kırdığı kişilerden af dilerken haklarını helal etmesini istedi. İl Başkanlığı görevinin zor olduğunu belirten Engin, "Talip olduğum milletvekilliği görevinin de ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyorum. Önümüzdeki yeni dönemin ülkenin içinde bulunduğu dönem açısından da önemi var. İzmir’in meselelerinin Ankara’da takip edilmesi, AKP’nin kente şaşı bakmasının önünün de mutlaka alınması lazım. Milletvekillerimiz çok emek verdi ama önümüzdeki dönem daha zor olacak. Biz bir yolculuğa çıkacağız. O da umuda yolculuktur. İnanıyorum ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacağız. İzmir’den bakanlar çıkacak. Kadına şaşı bakmayan, yoksulluğu ortadan kaldıracak, tarıma, sanayiye önem verecek yeni hükümete ihtiyaç var. Bu inançla çabalayacağım. Eğer milletvekili olursam bunlar için çalışacağım" dedi.

Partisinin kendisine milletvekilliği görevi vermemesi durumunda sade üye olarak seçim kampanyasında yer alacağına söz veren Engin, "Partimi küçük düşürmeyeceğim, başka partiye çalışmayacağım. Başka partiden aday olarak 300-500 oy almak için girişimde bulunmayacağım" dedi.

Haberin Devamı

Engin, daha sonra toplantıya katılan milletvekilleri, ilçe bakanları, ilçe belediye başkanları, yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları, eski il başkanları Tacettin Bayır ve Rıfat Nalbantoğlu’nun da katılımıyla hatıra fotoğrafı çekildi. Engin’e partiye katkılarından dolayı yönetim kurulu teşekkür plaketi verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’na yeni yönetim oluşturuluncaya kadar İl Başkan Yardımcısı Barış Erel vekalet edecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!