CHP ittifaka kapıyı kapattı

Güncelleme Tarihi:

CHP ittifaka kapıyı kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 21:07

CHP yerel seçimlere ‘Millet İttifakı’yla girme formülüne kapılarını kapattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Gündemimizde ittifak yok. Seçmeni birleştirecek halkın adaylarıyla yürüyeceğiz” dedi. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DÖVİZ KURU NASIL DÖVİZ KURŞUNU OLDU

“TÜRK Lirası, ağustosta yüzde 40’a yakın değer kaybetti. Bu 2002’den bu yana, bir ayda TL’nin en yüksek değer yitirişi. Geçtiğimiz hafta ‘döviz kuru, döviz kurşunu’ meselesi gündemdeydi. Bu döviz kuru, nasıl kurşun haline geldi? Döviz kurunu döviz kurşunu haline getirip Trump ve diğer emperyalist güçlerin eline veren aslında demokrasiyi ve ekonomiyi bitiren tek adam olma hırsıdır. Bu ülke yönetilmiyor, bu ülke savruluyor. Şimdi vatandaşa dönmüşler ‘Bu da geçer ya hu’ diyorlar.

VATANDAŞ DA BU MARKETE GİTSİN

Enflasyon rakamları açıklandı. Aylık enflasyon yüzde 2.3. Ağustos aylarının rekoru. Yıllık oran ise 17.9. Bu da tüm serinin rekoru. İlk kez, ilk 8 ayda, çift haneli rakamları yakalamış bulunuyoruz. Ama bu seride bir konu dikkatimi çekti. Ağustosta, bir ay önceye göre, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları yüzde 0.06 artmış. TÜİK bu fiyatları hangi marketlerden aldığını açıklasın. Vatandaşlarımız da o marketlere gitsin. Pazar yeri yangın yeri, marketler yangın yeri ama TÜİK’in rakamlarına bakıyorsunuz, gıda fiyatları artmamış.

Haberin Devamı

EJDER MEYVELİ SMOOTHIE İÇİYORLAR

Vatandaşa tasarruftan bahsediyorlar ama ortada tasarruf falan yok. Saraylara araç, uçak saltanatı bütün hızıyla devam ediyor. ‘Hepimiz aynı gemideyiz’ diyorlar, vatandaşa kürek çektiriyorlar, kendileri ejder meyveli smoothie içip keyif çatıyorlar. Paramız pul oluyor ama bu da geçer diyorlar. Pahalılık vatandaşın ciğerini delip geçiyor.

Son bir haftadır hükümet yine tedbir alıyor. Bu çerçevede KOBİ’lere verilen destek kredisi uygulaması doğrudur ama burada 620 milyar dolar kur farkı var, burada da 10 milyar TL var. 10 milyar ile kimin derdine deva olacaksınız? Çok açık söyleyeyim, bu uygulamanın son derece kurallı ve şeffaf yapılması lazım. Kime verilecek bu paralar?

SOMUT VE GÜVEN VEREN POLİTİKA GEREK

Zamanında buna benzer bir krizi yönetmiş Hazine Müsteşarı olarak söyleyeyim. Popülizm, vatan, millet, Sakarya diyerek bu iş gitmez. Ya da hayali düşmanlar göstererek. Acil ve orta vadeli tedbirlerden oluşan, ciddi çabaları olan, somut ve güven veren program hazırlanıp hemen uygulamaya geçilmelidir. Aksi takdirde bunun millete çıkacak faturası ağır olacak. Bu süreç işlerken saydamlık önemli. Milletimiz ‘İktidar kendisini kurtardı, bu işin faturası bize çıkacak’ dememeli.”

Haberin Devamı

İSTANBUL’DAKİ BELEDİYELERE BAKIN

“BİZ bu yerel seçimlerin Türkiye’nin kaderi bakımından en önemli seçimlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Tek adam parti devleti rejiminin sınırsız, keyfi, frensiz bir şekilde ilerlemesini durduracak, Türkiye’de demokrasi standartlarını güçlendirecek seçimin, yerel seçimler olduğunu düşünüyoruz. ‘Belediyeciliği biliriz’ derken şunun altını çiziyorum; gidin İstanbul’a, bakın belediyelere, insanlar nerelere gidip nefes alıyor. Bu çerçevede hem projelerimiz hem de yerel projelerimiz konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor.” 

‘HALK BANKASI’NDA DÖVİZ TENZİLATI’

 “HALK Bankası’nda, dövizde müthiş bir tenzilat yapıldı. Döviz o dakikalarda kriz öncesine döndü. Bu sürede yapılan işlemlerin büyüklüğü 4.6 milyon dolar civarında. Bu rakamlara baktığınız zaman bankanın 9.3 milyon TL zarar etmiş olması lazım. BDDK, BTK uzmanları inceleme yapmışlar ama henüz açıklanan bir rapor yok. Bu yetmez, bu konu aynı zamanda bağımsız denetçilere de inceletilmeli. Ki milletin vicdanı rahat etsin. Kim bu fiyattan döviz aldı?”

Haberin Devamı

HİÇ OLMAZSA DÜZGÜN KONTROL EDİN

“Türkiye’de iktidar üreticiyi desteklemek yerine ithalat ipine sarılmıştır. Türkiye ABD’nin ardından dünyanın en fazla sığır ithal eden ikinci ülkesidir. Hiç olmazsa ithal ederken doğru düzgün kontrol etsin, hastalıksız etleri getirsinler. Bunu dahi yapamıyorlar. Biz el oğluna tarım ürünü ihraç etmeye kalktığımız zaman binlerce kontrolden geçiyor ama onların ürünleri elini kolunu sallayarak bu ülkeye giriyor.

CHP OLARAK BİZİM BİR İDDİAMIZ VAR

(CHP’nin yerel seçimlerde ittifak arayışı var mı?) Cumhur cephesinin ne yapacağını bilemem ama CHP olarak bizim bir iddiamız var. Biz diyoruz ki belediyeciliği biz biliriz. Bu nedenle biz bu seçimlere tabanda mutabakatı sağlayacak, AKP’ye, MHP’ye, diğer partilere oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, en yüksek oyu alacak, millete yapacağı hizmetlerin en üst seviyede olacağı halkın belediye başkanları ile çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Tabanda tüm seçmenlerin oyunu alacak, tabanı birleştirecek adaylar ve politikalar olacak. Seçmeni birleştirecek halkın adayları ile yürüyeceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!