CHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı, toplantı alanına giren kedi herkesi güldürdü

Güncelleme Tarihi:

CHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı, toplantı alanına giren kedi herkesi güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 01:03

CHP, 7 Haziran seçimlerinde İstanbul’da yarışacak 88 milletvekili adayını, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın ev sahipliğinde Kadıköy Belediyesi’nin Moda’daki Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantı tanıttı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, il yönetim kurulu üyeleri ve bazı belediye başkanlarının katıldıgı toplantının açılışında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’nin, 11 Nisan’da Kadıköy’de düzenlenen "Milletçe Alkışlıyoruz" mitingiyle sahaya çıktığını ifade ederek, "Çok görkemli biçimde sahaya çıktık, İstanbulluları selamladık, AKP’nin gidişini alkışladık. CHP’nin gelişine alkış tuttuk, ’Hoşgeldin’ dedik. Avuçlarımızı patlatırcasına alkışladık" dedi. Bu sırada, milletvekili adayları da ayağa kalkarak Karayalçın ile birlikte alkış tuttu.

"720 LİRA BİZİM İÇİN ÇİZGİDİR, BUNU TAAHHÜT EDİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın 19 Nisan’da CHP Seçim Bildirgesi’ni kamuoyuna sunacağını hatırlatan Karayalçın, seçmenlerin çok büyük bir beğeniyle karşılayacaklarına inandığı bildirgenin bir bölümünün İstanbulla ilgili olduğuna işaret ederek, İstanbul’la ilgili bölümüne ilişkin bilgi verdi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı, toplantı alanına giren kedi herkesi güldürdü

Fotoğraf çekimi sırasında alana giren bir kedi herkesi güldürdü

"HİÇBİR AİLENİN AYDA 720 LİRADAN DAHA AZ GELİRİ OLMAYACAK"

Karayalçın, İstanbul’da yoksulluğu sıfırlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah 7 Haziran’da iktidara geleceğiz. CHP iktidarında yoksul yurttaşımız kalmayacak, hiçbir yoksul aile olmayacak, yoksulluk İstanbul’da toprağa gömülecek. Aile sigortasını, bu amaç doğrultusunda kullanacağımız temel araç şeklinde değerlendiriyoruz. CHP iktidarında İstanbul’da hiçbir hanenin ayda 720 liradan daha az geliri olmayacaktır. 720 lira bizim için çizgidir, bunu taahhüt ediyoruz. Genel Başkanımız taahhüt ediyor, İstanbul’da şu anda yoksulluk sınırın altında yaşayan 500 bin hanenin hiçbirisi, 720 liranın altında bir gelirle yaşamını sürdürmek durumunda olmayacaktır. CHP, bunun yıllara göre değişen, belediyelere göre farklılaşan bir uygulama değil hak temeline oturtulmuş ve herkes için geçerli olan bir proje olduğunu söylemektedir. Yani bu hak olacak, herkes yararlanacak, yandaşlar değil, yurttaşlar yararlanacak. Ailedeki bireylerin hamilelik, çocukların yaşları, eğitim, askerlik, yaşlılık, engellilik durumlarına göre CHP, 720 liranın üzerinde desteği sağlayacaktır. "

İstanbul’da 700 bin işsiz olduğunu, "Kent işçiliği" adı verilen, 50 bin genç ve kadının istihdamını sağlayacak özel bir istihdam paketini hazırladıklarını anlatan Karayalçın, gençler ve kadınların kısa bir eğitim aldıktan sonra kısmi ya da tam zamanlı olarak ama mutlaka sigortalanarak, toplumsal alanlarda, çevre bakımında, ağaçlandırmada çalışma yapacağını ifade etti.

Haberin Devamı

CHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı, toplantı alanına giren kedi herkesi güldürdü

CHP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı, toplantı alanına giren kedi herkesi güldürdü
YSK BAŞKANI: KEDİLERİ TOPLADIK


"İSTANBUL’UN DEPREM RİSKİNİ SIFIRLAYACAĞIZ"

İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda sorunları sıfırlamayı ve kentsel dönüşüm projelerine "yerindelik", "birliktelik" ve "yüksel kentsel yaşam standartları nitelikleri" ilkeleriyle yaklaşmayı taahhüt ettiklerini belirten Karayalçın , "2002’den bu yana İstanbul’da uygulanmış olan kentsel dönüş projeleriyle 100 binin üzerindeki İstanbullu tehcir edilmiş, yerinden sürülmüştür. Kentsel dönüşüm alanları halk oradan sürülerek güzelleştirilmek istenmektedir. Biz, halkla birlikte o alanları dönüştürmeyi öneriyoruz. İstanbullular, şimdi olduğu gibi piyasaya terk edilmeyecek, müteahhitlerle karşı karşıya bırakılmayacak. Bu, kentsel dönüşümün İstanbul’da depreme dayalı olarak değil, ranta dayalı olarak yürütüldüğünün en çarpıcı göstergesidir. Bunu olması gereken şekline, deprem riskini gözönünde bulundurarak, biz getireceğiz. İstanbul’un deprem riskini sıfırlayacağız" dedi.

"İSTANBUL’UN KARARLARI, SEÇİMLE GELMİŞ ORGANLARINDA ALINMAMAKTADIR"

Karayalçın, sıraladığı sorunların yerel yönetimlerle ilişkili konular olduğunu düşünülebileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bunlar daha çok yerel yönetimlerin üstlenmesi, çözmesi gereken sorunlar ama gerçek sorun şu ki AKP Hükümeti, İstanbul’un yerel meşruiyet zeminlerini ortadan kaldırmış bulunmaktadır. İstanbul’un en güçlü, en büyük yerel meşruiyet zemini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’dir. Mecliste 2009’da tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği 1/100 binlik çevre düzeni planının öngörülerinin hemen hemen hiçbirisi uygulanmamıştır. Merkezi yönetim, özellikle 1/100 binlik çevre düzeni planının ’Aman ha dokunma, girme’ dediği yerlerde şimdi Türkiye milli gelirinin yüzde 10’u ölçüsünde yani 70-80 milyar dolarlık birkaç yatırımı başlattı. İstanbul’un kararları, seçimle gelmiş organlarında alınmamaktadır. İstanbul’un kararları, helikopter turlarıyla helikopterin içindeki kişilerin tercihleriyle alınmaktadır. 7 Haziran’da iktidar olduğumuzda İstanbul’un kararlarını, İstanbul’un meşru zeminlerine iade etmeyi taahhüt ediyoruz."

Murat Karayalçın’ın konuşmasının ardından CHP’nin İstanbul milletvekili adayları tek tek tanıtıldı. Daha sonra tüm adaylar birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Bu sırada platformun önüne gelen bir kedi ilgi çekti. Bazı adaylar kediyi kucağına alıp severek fotoğraf çektirdi.

GÜRSEL TEKİN: ZULÜMDEN KURTULMAYI ALKIŞLAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Tanıtım toplantısının ardından, milletvekili adayları basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’nin İstanbul 1. Bölge 3.sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin çalışmaları ve seçim reklam filminin sansürlendiği yönündeki iddialarıyla ilgili, şunları söyledi:

"Dün elektrik parası ödedim. En azından kendi adıma söylüyorum, ödediğim o her kuruşu haram ediyorum onlara. Zehir ve zıkkım olsun. Başka hiçbir şey demiyorum. Ne hakla yapıyorsunuz? 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergilerle yayın yapacaksınız ve paralı bir yayın yapacaksınız. Çok enteresan. Sadece bunlar değil. Aynı zamanda havuz şirketleri var. Havuz medya, havuz televizyon, havuz araştırma şirketleri. Bir de havuz reklam şirketleri var. Paramızı vereceğiz kardeşim billboard kullanmak istiyoruz, vermediler. Onlara da haram ediyorum. Bir kere kampanyamız çok anlamlı hale geldi. Bir kere kampanyamıza destek veren Davutoğlu’nun danışmanına çok teşekkür ediyorum. Sayın Etyen Mahçupyan’ın bir yabancı dergiye demeci var. Belli ki, Mahçupyan belli ki, kesinlikle Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde konuşuyor. Çünkü Davutoğlu sıkıştı. Yani bu sıkışmışlıkta sadece basın, medya, iş dünyası, çalışanlar, sivil toplum örgütleri yok. Çareyi kendi danışmanına ’sen bir şeyler söyle’ dedi. Demek ki bizim kampanyamız çok anlamlı hale geldi. Alkışlayacağız. Neyi alkışlayacağız? Zulümden kurtulmayı alkışlayacağız. Davutoğlu nasıl konuşsun? Tost gibi sıkışmış araya, yapacak bir şeyi yok. Aslında listelere baktığımızda çok ciddi ataklar yapmış. Saray’ın baypas edildiğini görüyoruz."

Haberin Devamı

ÖZGÜR İRADELERİYLE MİLLETİ TEMSİL EDEBİLECEK ADAYLARDIR

CHP’nin projelerinden bahseden Tekin, "Önümüzdeki süreçte çok önemli projeleri var. İşsizlik, yoksulluk, sefalet, yasaklarla ilgili. Herkes kendini özgürce ifade edecek. iş dünyası kimsenin hedefi haline gelmeyecek. Kimseye hakaret edilmeyecek. Farklı düşüncelerden dolayı bizdendi, sizdendi kullanılmayacak. Bizdendir, sizdendir cümlesi öyle bir noktaya getirmiştir ki, bir başbakanın danışmanı isyan etmek durumunda kalmıştır. Kimsenin isyan etmeyeceği bir Türkiye vaat ediyoruz . Milletvekili adayları köşkten ya da saraydan gelmedi. Tamamı sokaktan geldi. Millete sorduk, millet de böyle karar verdi. Millet her zaman doğru karar vermiştir. Hiç kimsenin yarın parlamentoda ‘şu ne diyecek, bu ne diyecek’ diyebilecek adaylar değil. Kendi özgür iradeleriyle milleti temsil edebilecek adaylardır. Hepsi çok güçlü, yetenekli, becerikli, kamuoyu tarafından sevilen adaylar. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

ANADOLU’NUN KEMAL’İ TÜRKİYE’NİN BAŞBAKANI’ BELGESELİ

İstanbul 2. Bölge 7. sıra milletvekili adayı gazeteci Enis Berberoğlu da şöyle konuştu:

"Zaten sokaktan geldik eski mesleğim emekli olduğum mesleğim sokakta yaptık. Şimdi siyaset meselesiyle yeniden sokağa ineceğim. Bizim kampanya 3 aşamalıydı. İkinci aşamasını geçen hafta Kartal’da bitirdik. Üçüncü aşaması yani vaatlerle ilgili meseleyi de Ankara ATO’da genel başkan bizzat açıklayacak. Şunu anlatmaya çalıştık kampanya boyunca kurumsal olarak arz edeyim konuyu. Birincisi sayın genel başkanımızın Anadolu’nun hakikaten gibi zor bir coğrafyasından gelerek ahlakını onurunu koruyarak yarattığı bir başarı hikayesi var. Bunu Türkiye’yi kendisi için yaptıklarıyla tekrarlayarak bir yere getirme azmi var. Bunu ‘Anadolu’nun Kemal’i Türkiye’nin Başbakanı’ belgeseliyle kamuoyuyla paylaştık. İkinci aşama Kartal mitinginde bir durum tespiti yaptık. Türkiye nasıl soyuluyor. Türkiye nasıl eziyet görüyor. Türkiye nasıl özgürlükten uzaklaşıyor. Bunu da ‘Milletçe alkışlıyoruz’ kampanyasıyla yaptık. Üçüncü aşama da Türkiye hayalimizi paylaşmak istiyoruz. Nasıl bir Türkiye istiyoruz. CHP iktidarında asgari ücret ne olacak, emekliye ne verilecek, özgürlükler nasıl gelişecek, işsizlikte nasıl mücadele edilecek, yoksulluk nasıl sıfırlanacak bunu da Pazar günü anlatacağız. Bundan sonra da sahaya çıkacağız 24’ü itibariyle mitinglerle, İstanbul’daki Ankara’daki diğer kentlerdeki çalışmalarla kapı kapı dolaşıp insanlara derdimizi anlatacağız. Bizi seçmek için hangi gerekçeleri var bizzat gidip yüz yüze anlatmayı düşünüyorum. "

CHP SEÇMENİ DE SANDIK BAŞINA GİDECEKTİR

İstanbul 2. Bölge 14.sıra adayı gazeteci Çiğdem Anat, " Ön seçim bir heyecan kattı hem tabana hemde seçmene. Sandık başına gitmeyen CHP seçmeni de sandık başına gidecektir. CHP’nin bu dönemde oylarını çok arttıracaktır tahminim." dedi.

8 HAZİRAN’DA DA BURADA KUTLAMAYI YAPACAĞIZ

İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge 13. sıra adayı Diş Hekimi Kadir Gökmen Öğüt ise şunları söyledi:

"Bugün adaylarımızı basına tanıttık. Çok genç kadromuz var, kadın kadromuz var. Onlar basının karşısına çıktılar. Bundan sonra alanlarda olacaklar. Ön seçimdeki heyecan devam ediyor. Herkes alanlarda çalışmaya devam ediyor. 7 Haziran’a kadar böyle devam edecek. 8 Haziran’da da burada kutlamayı yapacağız. Onun için bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Bir tek şey söylüyorum AKP 24 dönem milletvekillerine saat hediye etmiş. O saatlere ömür boyu bakıp Zarrap’ı ve bu dönemi hatırlayacaklar. 24. Dönemin en önemli nişanesi bu saat olacak. "

TEK ERMENİ ADAY YETERLİ DEĞİL YAPACAK ÇOK ŞEY VAR

İstanbul 2. Bölge 1 sıradan aday olan Ermeni kökenli avukat Selina Doğan, "Kadın adayların olmasını çok önemsiyorum. Sadece CHP’de değil, genel olarak mecliste. Sadece sayısal olarak kadın adayların olması eşitlik anlamında önemlidir. Ama önemli olan bu siyasette erkek egemen söyleminin değişmesi. Bunun ortaya konulması ve erkek egemen dilin terk edilmesi." dedi. Doğan, "Bir Ermeni bir adayın gösterilmesi yeterli mi" sorusuna ise, " Çok önemli bir başlangıç. CHP bir değişim iradesi ortaya koyuyor. Özellikle birinci sıraya getirilmiş olmam bunun ne kadar ciddi ve önemsendiğini gösteriyor. Bunun bir parçası olmak çok büyük bir sorumluluk ve mutluluk. Bunun en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Hem benim,, hem partimin hem de tüm kamuoyunun bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki yeterli değil, yapacak çok şey var. Ama çok önemli bir başlangıçtır aynı şekilde diğer partilerinde Ermeni adaylar göstermesini birlikte değerlendirmek lazım."

GENÇLERİMİZ TÜRKİYE’MİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR

İstanbul 2. Bölge 9. Sıra adayı Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, "Ben İstanbul’da ve Türkiye’de bu seçim kampanyası süresi içerisinde 3 konunun üzerinde daha yoğun olarak durmayı planlıyorum. Birincisi gençlerimiz, gençlerimizin mutlaka seçimlerde aktif olması lazım. Gençlerimiz Türkiye’mizin geleceğinin teminatıdır. Ve kadınlarımılarız, analarımız, bacılarmız…kadınlarımız olmadan hareketin büyümesi bir noktaya gelmesi söz konusu değildir " dedi.

YARKADAŞ " 4. SIRA ADAYIYIM SON SIRADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUM"

İstanbul 1. Bölge 4. Sıra adayı gazeteci Barış Yarkadaş, şöyle konuştu:

"CHP bir ön seçim yaptı. Ben de ön seçimle seçilen milletvekili adayıyız. Ben ön seçimleri bir devrim olarak nitelendiriyorum. Biz, CHP ön seçim devriminin bir parçasıyız. Partimize faydası şu; bizleri örgüt seçti. Örgüt seçtiği kişileri daha çok sahiplenecek ve 7 Haziran seçimlerinde bu kişilerin milletvekili olması için hem sandıklara daha çok sahip çıkacak hem de adaylarını daha çok destekleyecek. Bizler de örgütten gelen örgütün desteğini alan kişiler olduğumuz için daha çok çalışacağız. Daha çok milletvekili çıkarmak için çaba göstereceğiz. Örneğin; ben İstanbul 1. Bölge 4. Sıradayım. Ama son sıradaymış gibi çalışıyorum. Hergün ortalama 8 derneğe gidiyorum. Yaklaşık 20-25 esnafa gidiyorum henüz çalışmamız sistemli bir şekilde başlamamış olmasına rağmen. Sahaya çıkıyorum çalışma yapıyorum. AKP’lilerle MHP’lilerle görüşüyorum, oy istiyorum doğal olarak. Bana söyledikleri tek şey şu, ‘Sizin ön seçiminiz çok güzel oldu keşke bizim partimiz de bunu yapabilse’…"

ÖN SEÇİMDEKİ BAŞARIYI SEÇİMLERDE GÖSTERMEK İSTİYORUM

İstanbul 1. Bölge 2. sıra adayı diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi de "Ön seçimde gösterdiğim başarıyı tabiki seçimlerde de göstermek istiyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi halka hizmet vermiş biriyim. Halka dokunmanın nasıl olduğunu biliyorum. Halkın ihtiyacının ne olduğunu biliyorum. Yıllarca hekimlik yapmış biriyim. Bu toplumun en sıkıntılı olan kesimine SSK’larda hizmet vermiş bir hekimim. Dolaysıyla 18 yıllık tecrübem beni yeterince yönlendiriyor. Ön seçimde onun sonucu gördük, genel seçimde daha rahat göreceğiz diye inanıyorum." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!