CHP Ä°l BaÅŸkanları: Yüzde 10 barajı korunsun

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanları: Yüzde 10 barajı korunsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 10:13

CHP il başkanları, seçimlerde, yüzde 10 barajının korunmasını, partilerarası ittifakın önlenmesini ve adayların sıralamasında seçmenlere tercih hakkı sağlanmasını istedi.

Haberin Devamı

CHP il başkanlarının, 2 Aralık Pazar günü Ankara`da gerçekleşen toplantısının ardından, yazılı açıklama yapıldı.

İl başkanlarının açıklamasında, ülkede, Cumhuriyet tarihinin, en derin ekonomik, toplumsal ve siyasal bunalımının yaşandığı savunuldu.

Hükümetin, ekonomik krize teslim olduğu, ekonomik istikrar programının iflas ettiği ileri sürülen açıklamada, ``Yıllardır indirilemeyen enflasyon, adeta hükümet politikasına dönüşmüştür`` denildi.

Açıklamada, hükümetin ve uyguladığı siyasetin tükendiği, 20. yüzyılda hiçbir ülkenin, ``böylesine olumsuz bir yönetime, talan ekonomisine ve vurguna sahne olmadığı`` öne sürülerek, şunlar kaydedildi:

``Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da, ülkemizin diğer yörelerinde işletilmekte olan hukukun uygulanmasını, bölgede yaraların sarılmasını, barışın kökleşmesini ve refahın yaygınlaşmasını sağlayacağız. Ulus devlet anlayışımız ve toplumsal çıkarlarımız korunarak, AB üyeliğini hedef alacağız.

Haberin Devamı

Partinin değerlerini, siyasi ahlak kurallarını, barışçı ve dayanışmacı kültürünü, halka hizmet anlayışını içine sindiren herkese partimizin kapıları açıktır.

CHP il baÅŸkanları olarak, seçimlerde yüzde 10 barajının korunmasını, partilerarası ittifak yolunun açılmamasını, adayların sıralamasında, partiye oy veren yurttaÅŸlara tercih hakkı saÄŸlanmasını öngörüyoruz.``Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!