CHP İl Başkanı: Muhaliflere karşıyız

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı: Muhaliflere karşıyız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük, il örgütünün ‘‘yeniden yapılanma inisiyatif grubu’’ adıyla başlatılan parti içi muhalefet hareketini desteklemediğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük, İstanbul il örgütünün, ‘‘yeniden yapılanma örgüt inisiyatif grubu’’ adı altında başlatılan, partinin genel başkanı Altan Öymen'i devirmeye yönelik muhalif hareketin karşısında olduğunu söyledi.

Bölük, muhaliflerin arasında birkaç İstanbul delegesinin olmasının da bu genel tavrı değiştirmediğini öne sürdü.

Muhalifler arasında başkanlık yarışına katılanların bulunduğunu hatırlatan Bölük, ‘‘başkanlık seçimlerinde bu kişilerin yanında olanların bugün arkalarında olmadığını’’ söyledi.

Mehmet Bölük bu durumun, hareketin etkin ve başarılı olmayacağının göstergesi olduğunu ileri sürdü.

Yönetime muhalefet eden kanat, başkanlık seçimi adaylarından Hasan Fehmi Güneş'in oğlunun işyerinde toplanmıştı. Aralarında diğer adaylar Ercan Karakaş, Fikri Sağlar ve İstanbul İl eski Başkanı Etem Cankurtaran da yer alıyordu.

İstanbul İl Başkanı Mehmet Bölük, muhaliflere, örgütün büyük tepki gösterdiğini öne sürdü. CHP Genel Başkanı Altan Öymen'e darbe girişimi olarak yorumlanan toplantının basında yer almasından sonra il merkezine telefon ve faks yağdığını, birçok partili ve delegenin, ‘‘Ne yapıyor bu adamlar?’’ sorusunu yönelttiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!