CHP için bilerek ‘lekeli’ diyorum

Güncelleme Tarihi:

CHP için bilerek ‘lekeli’ diyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2005 01:14

Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘CHP’nin geçmişi lekeli’ sözünü bilerek söylediğini belirterek, ‘Biz bir şey biliyoruz ki söylüyoruz. Yuvacık Barajı ortada’ dedi. Erdoğan, yolsuzluklarla mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini, öğrenci affının eleştirilere rağmen çıkartılacağı anlattı.

Erdoğan dün, Gaziantep AKP Kadın Kolları kongresine katıldı. Kadınların zılgıtları arasında Kamil Ocak Spor Salonu’na gelen Erdoğan konuşmasında, CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Önceki gün Adana’da yaptığı konuşmada üstü kapalı olarak ‘Geçmişi lekeli’ dediği CHP’ye bu kez parti adı vererek yüklendi. Yolsuzlukla mücadeleye devam edeceklerini, ulaştığı yere kadar gideceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

‘Geçmişte Fatih’in dediği gibi, ‘Bizim ayağımızın ulaştığı yere başkalarının hayali ulaşmaz.’ Şimdi aynı sözü biz söylüyoruz. Yolsuzlukta kim olursa olsun herkesin üzerine gideceğiz. Bunlar bizim atadığımız olsa bile. Makam bazı insanları şımartıp bozmuş olabilir. Bu kişilerin üzerine gideceğiz. Kuru sıkı atmakla olmuyor, rahatsız oluyorlar. ‘Geçmişleri kirli’ dediğim için rahatsız oluyorlar. Fakat ben bunu bilerek söylüyorum. Geçmişte belediyede bunu yaşadık. Yuvacık Barajı ortada. Onun için söyledim. CHP bir şey öğrenmek istiyorsa, Yuvacık’ta satılan suyun metreküp fiyatını öğrensin, ondan sonra gelsinler konuşalım. Biz gökten zembille gelmedik. Basamakları tek tek çıkarak geldik. Nerede ne var çok iyi biliyoruz.’

ÖĞRENCİ AFFI ÇIKACAK

Öğrenci affına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:‘Öğrenci affını gündeme getirdiğimiz zaman bunu bir yerlere çekmek isteyen art niyetliler ortaya çıktı. 12 Eylül’den 2000’e kadar tam 10 kez öğrenci affı çıkmış. Fakat kimse ayağa bile kalkmadı. Neden şimdi ayağa kalktılar. Kimse kusura bakmasın. Biz sizi dinlemeyeceğiz. Yasama olarak görevimizi yapar, yürütme olarak üzerimize düşeni yerine getiririz ve bu affı çıkartırız gerisi bizi ilgilendirmez.’

Memleketi böyle olacak

BAŞBAKAN
Erdoğan’ın, Rize’nin Handüzü Yaylası’nda, kentteki beton yapılaşmayı eleştirmek için yöre şivesiyle hemşerilerine söylediği ‘Hayin köti evler yapayisinuz’ sözü, memleketi Güneysu Belediyesi’ne ilham kaynağı oldu. Yeditepe Üniversitesi’ne proje hazırlatan Güneysu Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Minder, ilçeyi Rize ve Osmanlı mimarisine uygun olarak yeniden inşa etmek için harekete geçti. Eski adı Rumca ‘Derelerin birleşmesi’ anlamına gelen ‘Potomya’ olan yaklaşık 5 bin nüfuslu ilçede ilk olarak yöresel mimariyi yansıtan bir çarşı yapımına başlandı. Minder, yaklaşık 10 milyon YTL harcanacak çarşının yanı sıra, ilçe merkezini bölen binaların da yıkılacağını, eski Rize mimarisine uygun restore edileceğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!