CHP: Hükümetin rektör ataması yargıdan döner

Güncelleme Tarihi:

CHP: Hükümetin rektör ataması yargıdan döner
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 11:54

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, 15 yeni üniversitenin rektörlerinin hükümet tarafından atanmasına ilişkin yasanın yeniden Meclis’ten geçirmesi durumunda da bu kez Anayasa Mahkemesi’nin iptal edeceği görüşünü savundu.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, AKP hükümetinin 15 yeni üniversitenin rektörlerinin hükümet tarafından atanmasına ilişkin yasayı yeniden TBMM’den geçirmesi durumunda, bu kez Anayasa Mahkemesi’nin iptal edeceği görüşünü savundu.

CHP Denizli Milletvekili Gazalcı yaptığı yazılı açıklamada, 15 yeni üniversitenin rektörlerinin hükümetçe atanmasına ilişkin yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesinin, CHP’nin eleştirilerine kulak tıkayan AKP’ye yeni bir ders olduğunu kaydetti. Gazalcı, "Bundan sonra AKP yasayı aynen geçirmeyi düşünecektir. Bu durumda, Cumhurbaşkanı onaylamak durumunda kalsa bile, Anayasa Mahkemesi de büyük bir olasılıkla benzer bir karar verecektir" dedi.

Gazalcı, CHP’nin, komisyonlarda ve TBMM Genel Kurulu’nda geçici olarak kurucu rektörlerin atanmasını ve en geç altı ay içinde üniversite içinde seçim yapılarak rektörün belirlenmesini önerdiğini anımsattı. Gazalcı, AKP’yi yanlışta ısrar etmemeye ve yanlışta direnmeden bu önerhlerine kulak vermeye çağırdıklarını bildirdi. Gazalcı, bunun, işlerin aksamasını ve uzamasını önleyeceği görüşünü savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!