CHP: Hesap veremeyen Başbakan hesap soramaz

Güncelleme Tarihi:

CHP: Hesap veremeyen Başbakan hesap soramaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 14:41

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, ”Hesabını veremeyen bir başbakan, hiçbir şeyden hesap soramaz. Asıl densizlik ve edepsizlik, millete verilen sözün tutulmamasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM grubunda yaptığı CHP'ye yönelik eleştirilere, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Erdoğan'ın açıklamasını, “dağ fare doğurdu” diye nitelendiren Koç, “Sayın Başbakan kaçmaya ve kıvırtmaya devam ediyor” dedi.

Koç, Erdoğan'ın, buharlaştırılan trilyonların hesabını verememiş bir siyasi çizgiden geldiğini öne sürerek, “Sayın Başbakan, Abdülkadir Aksu, Abdullah Gül ve 3 milletvekili, kayıp trilyon davasından sanık konumumdalar. Erbakan'ın suçu, şu anda milletvekili olamamak. Böyle bir kadroyu kabinesi ve grubunda taşıyacak, ondan sonra Hazine yardımlarının şeffaflığından bahsedecek” diye konuştu.

Koç, Erdoğan'ın kişisel malvarlığını açıklamaktan özenle kaçındığını iddia ederek, “Anayasa'nın 71. maddesindeki gizlilik esasını söylüyor. Sayın Başbakan, bu gizlilik, Allah'ın emri mi?” sorusunu yöneltti.

“BAŞBAKAN KAÇACAK, CHP KOVALAYACAK”

Erdoğan'ın, sığınacak hukuki bir nokta bulmaya çalıştığını ileri süren Koç, “Duyan da sanacak ki Sayın Başbakan, hukukun her aşamasında hukuka saygılı bir devlet adamı portresi çiziyor” dedi. “Milletin hakkını aramak, Başbakan'ın söylediği açıklamalar çerçevesinde yanıt beklemek ve siyaseten zorlamak, edepsizlik mi densizlik mi?” diyen Koç, siyasetin itibarını korumanın bir görev olduğunu söyledi. Koç, bunun için dokunulmazlıkların kaldırılmasını önerdi.

Haberin Devamı

Gelecek dönemin siyasi parolasının, “Başbakan kaçacak, CHP kovalayacak” şeklinde olacağını ifade eden Koç, “Başbakan'ın, CHP'nin banka sahibi olduğu yönünde değerlendirmesini dinledik. CHP, İş Bankası'nın hissedarı değil, bankacılık işlemlerinde İş Bankası'nın yaptığı, yapacağı tasarrufların içinde değil. CHP, Atatürk'ün vasiyeti gereği olarak, kendisine verilen görevi yapıyor” diye konuştu.

Koç, Başbakan'ın, İGDAŞ, Akbil ve haksız mal varlığı iktisabı dosyalarından “yargıya müdahalede bulunduğu” yönündeki soru işaretlerinin, kamuoyunda halen cevapsız olduğunu söyledi.

“DON KİŞOT GİBİ KARGI SALLAR DURUR”

“Milletin vicdanına seslenen bir başbakanın, önce milletin vicdanının sesini dinlemesi gerektiğini” dile getiren Koç, Türk milletinin yüzde 90'ının Erdoğan'ın malvarlığı hakkında bilgilenmek istediğini söyledi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Sayın Başbakan, bu vicdanın sesini dinlemeyeceksin, ondan sonra millet vicdanından bahsedeceksin.
Hesabını veremeyen bir başbakan, hiçbir şeyden hesap soramaz. Kendi hesabını veremeyen bir başbakan, ne yolsuzlukla mücadele edebilir, ne üzerine gidebilir. Aynen Don Kişot'un yel değirmenlerine saldırdığı gibi, boşa kargı sallar durur.”

“MİNAREYE KILIF BULAMIYORSUN”

Koç, Erdoğan'ın “yorgun, sinirli, gergin ve konuşmasının eziklik içinde” olduğunu, çareyi, CHP'ye, Genel Başkan Deniz Baykal ve kendisine saldırmakta bulduğunu ileri sürdü. CHP'li Koç, “Sayın Başbakan, sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun. Millet ne kör, ne sersem. Minareye kılıf bulamıyorsun Sayın Başbakan... Bizim yaptığımız ne edepsizlik, ne densizliktir. Milletin verdiği görevi yapıyoruz. Asıl densizlik ve edepsizlik, millete verdiği sözü tutmamaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın, Kıbrıs ve AB konusunda, “almadan vermeye koşullandığını” iddia eden Koç, Erdoğan'ın, alt-üst kimlik noktasında, İmralı'daki terörist başıyla aynı şeyleri söyleyen bir başbakan konumuna düştüğünü öne sürdü.
Koç, Erdoğan'ın kendi sahasında oynamaya alıştığını, deplasmana, halkın içine çıktığında şaşırıp, bocaladığını iddia etti.

Baykal'ın, yarın yapacağı TBMM grup toplantısında Erdoğan'a “hak ettiği” cevapları vereceğini belirten Koç, “Kaçma Sayın Başbakan, kaçamazsın, kaçtığın yere kadar CHP kovalayacaktır seni” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!