Saldırgan yakalandı, skandal sözler!

Güncelleme Tarihi:

Saldırgan yakalandı, skandal sözler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 19:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün Aydın'da bir restoranda silahlı saldırıya uğradı. Ayağından yaralanan Tezcan ameliyata alındı. Saldırgan Alparslan Sargın ise Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

Haberin Devamı

Tezcan dün, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra akşam saatlerinde yaklaşık 30 kişiyle birlikte, CHP Aydın İl Başkanlığı binasının üst katındaki Hamsinoz Restoran’a gitti. Tezcan yemek yerken, bir başka masada arkadaşı Fatih Y. ile birlikte içki içen Alparslan Sargın, bağırarak silahını çekti ve Tezcan’a bir el ateş etti. Tezcan ayağına isabet eden kurşunla yaralandı. Silah sesi üzerine restoranda büyük bir panik yaşandı.

Sargın, arkadaşı Fatih Y. ile kaçarken, ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tezcan ameliyata alındı. Tezcan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.


SALDIRGANDAN SKANDAL SÖZLER

Haberin Devamı

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırgan Sargın’ı yakalamak için çalışma başlattı. Kuşadası’nda yakalanan Sargın, emniyete götürüldü. 
Kuşadası’nda yakalandıktan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Alparslan Sargın, burada basın mensuplarının ’Saldırıyı neden yaptınız?’ sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır" şeklinde cevap verdi. 

Haberin Devamı

Sargın’ın yaralama suçundan sabıkası olduğu belirlendi.

Saldırgan yakalandı, skandal sözler


KILIÇDAROĞLU:  CHP’YE PROVOKASYON ARTTI
Hürriyet’e açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırganın şehitleri gerekçe gösterdiği iddiasını duyduğunu belirterek, “Başbakan Binali Yıldırım aradı, geçmiş olsun dileklerini aktardı. Kişisel bir husumet olmadığı, Sayın Tezcan’ın CHP’li olduğu için hedef olduğu anlaşılıyor. Bu olay CHP’ye yönelik provokasyonların arttığını gösteren gelişmelerden biri. Daha önce de bana kurşun atmışlardı. Niye yapılıyor? Herhalde özel bir çatışma alanı yaratılmak isteniyor” dedi.  Kılıçdaroğlu, “Saldırganın ‘Şehitlerimiz var. Siz burada ahkam kesiyorsunuz’ diye bağırdığı iddia ediliyor. Size de geldi mi bu bilgi” sorusuna da “İktidarda CHP mi var ki şehitler konusunda bizden şikayet edecek? Kendisi de oradaymış üstelik” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Yaşanan doğrudan doğruya tahriktir” yorumunu yaptı. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

KURTULMUŞ VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN MESAJ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yönelik Aydın’da yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Twitter’dan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’a geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş ve Çavuşoğlu şu ifadelere yer verdi:Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan menfur saldırıyı kınıyor, acil şifalar diliyorum."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Genel Başkan Yrd. Bülent Tezcan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum"

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NDAN ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Aydın'da silahlı saldırıda yaralanan genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'ı hastanede ziyaret etti.

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde basına kapalı gerçekleşen ziyarette Kılıçdaroğlu, Tezcan'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, hastanedeki diğer hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.      
Daha sonra Aydın Valiliğine geçen Kılıçdaroğlu, Tezcan'ın sağlık durumuyla ilgili, "İyi gördük, bir kaç güne taburcu olacak." dedi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!