CHP’den İstanbul Komisyonu

Güncelleme Tarihi:

CHP’den İstanbul Komisyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

CHP’nin ilk defa İstanbul’da gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı’ndan "İstanbul Komisyonu" kurulması kararı çıktı. Komisyonun başkanlığına ise bir hafta içinde siyaset dışından bir ismin getirilmesi kararlaştırıldı.

Deniz Baykal’ın toplantının basına kapalı bölümünde, İstanbul’un CHP için önemini değinerek "İstanbul için özel bir porje geliştireceğiz. En kısa sürede de "İstanbul Komisyonu" adı altında bir düşünce platformu meydana getirilecek. Bu komisyonun hazırlayacağı programın genel seçim stratejilerinin en önemli silahı olacak" diye konuştuğu öğrenildi.

Baykal
’ın, yaklaşık bir buçuk saat süren bir sunuş yaptığı toplantıda, son kurultayla birlikte parti içi kavganın sona erdirildiğini savundu. Baykal, "Bundan böyle hepinizden, her seçim sandığında örgütlenen ve yepyeni bir partili profili oluşturmayı hedefleyen çalışmayı başlatmanızdır" emrini verdi belirtildi. Baykal, 2006 yılının erken genel seçim için kaçınılmaz bir tarih olmaya başladığını ileri sürdü. Baykal’ın İstanbul değerlendirmesi şu başlıklarla devam etti:

İSTANBUL KOMİSYONU

İstanbul Komisyonu’nu en kısa sürede kuracağız. Bu komisyon bir genel merkez disipliniyle çalışacak ve özerkliği olacak. İstanbul üzerine fikir yürüten, çalışma yapan herkesin katılımına açık olacak olan komisyon kentin tüm sosyal ve kültürel kesimlerine de açık olacak. İstanbul’dan yola çıkarak tüm Türkiye’yi kucaklayacak politikalarımızı, hayata geçireceğiz. İstanbul’un Türkiye olduğu gerçeğiyle çalışacaksınız.

Komisyon bir "İstanbul Programı" hazırlayacak. Bu program, 2006’da gerçekleşmesini sağlayacağımız erken genel seçimlerde, CHP’nin en önemli kozlarından biri olacak. Siyasi partilerin geleceğinin İstanbul’da olduğunu biliyor ve görüyoruz. İstanbul sosyo-ekonomik olarak iflas etmiştir. Bu gerçekle çalışacaksınız. Hepinizde bu anlayışla çalışacaksınız. Tembellik hakkımız yok. CHP İstanbul’a sahip çıkmaya hazırlanıyor ve bunda kararlıdır. İstanbul da bize Türkiye’yi kucaklatacak.

AKP’yi İstanbul götürecek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul’un yerel yönetim ve merkezi hükümet tarafından iyi yönetilemediğini söyledi. MYK toplantısından önce düzenlediği basın toplantısında Baykal, "İstanbul bizim temel seçim karargahımız olacaktır. İstanbul’u alan Türkiye’yi de alır. AKP’yi İstanbul getirdi ve yine İstanbul götürecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!