CHP’den 3 yılda 3 parti çıktı

Güncelleme Tarihi:

CHP’den 3 yılda 3 parti çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 10:20

3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana geçen üç yıllık sürede CHP’den 23 milletvekili istifa ederken, bu milletvekillerinin büyük bölümünün gerçekleştirdiği transferlerle üç parti TBMM’de temsil olanağı buldu.

Haberin Devamı

CHP’den son olarak Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan’ın dünkü istifasıyla 3 Kasım seçimlerinden bu yana CHP’den ayrılan milletvekili sayısı 23’e ulaştı.

 

ANAP’TA 8 CHP’Lİ

 

Önceki gün ANAP’a katılan Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu’nun ardından dün de Hüseyin Özcan’ın ANAP’a katılmasıyla ANAP TBMM’de grup kurma olanağına kavuşurken, Özcan’ın katılımıyla 22. Dönem parlamentoya CHP’den giren 8 milletvekili ANAP’a geçmiş oldu. Kurtulmuşoğlu ve Özcan’ın dışında ANAP’ta bulunan eski CHP’li milletvekilleri şunlar:

  Â

"Muhsin Koçyiğit, Züheyir Amber, Selami Yiğit, Muharrem Doğan, Hüseyin Güler, Turan Tüysüz."

 

Haberin Devamı

ANAP'a ayrıca, dün da AKP'den ayrılan Ä°stanbul Milletvekili Göksel Küçükali katıldı.Â

 

SHP DE MECLİS’TE

 

CHP’de özellikle yerel seçim sonrası parti yönetimine karşı muhalefet hareketi içinde yer alan dört milletvekili de istifa ederek SHP’ye katıldı.

 

Mustafa Sayar, Ahmet Güryüz Ketenci, Hakkı Akalın ve Ersoy Bulut’un SHP’ye katılımıyla SHP parlamentoda dört milletvekili ile temsil edilme şansını yakaladı.

 

A TAKIMI’NDAN YENİ PARTİYE

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 3 Kasım seçim sürecinde A Takımı’nda yer alan İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk de CHP’den istifa etti.

 

Ancak Öztürk başka bir partiye geçmek yerine yeni bir oluşum içine girdi ve Halkın Yükselişi Partisi’ni (HYP) kurdu. Halen Öztürk’ün genel başkanlığını yaptığı HYP parlamentoda bir milletvekili ile temsil ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!