CHP’de ibre Karayalçın’a döndü

Güncelleme Tarihi:

CHP’de ibre Karayalçın’a döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'de belediye başkan adaylarını belirleme çalışması hızlandı. CHP Lideri Deniz Baykal, iki gündür gece geç saatlere kadar genel merkezde aday belirleme çalışmasını sürdürüyor. Baykal, bu arada aday adaylarıyla da kapsamlı görüşmelere başladı.

CHP'de, kazanma şansı yüksek olduğu için en önemli tartışma konusu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Murat Karayalçın'ın ismi öne çıkmaya başladı. Doğan Taşdelen'in aday olmak için DSP'ye geçmesinin ardından, Karayalçın'ın aday yapılması halinde sol oyların bölünmeyeceği ve CHP'nin Ankara'yı kazanacağı hesapları yapılıyor. Taşdelen'in sağdan oy alamayacağı, buna karşılık Karayalçın'ın ise sosyal demokratların yanı sıra merkez sağ seçmenden de oy alabileceği belirtilerek, ‘‘Karayalçın, Hikmet Çetin gibi, her kesimden oy alır’’ deniliyor. Bu görüşü taşıyan kurmayları Baykal'a ‘‘Karayalçın aday olsun’’ önerisini yapmaya başladı.

Baykal, dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Yüksel Çakmur, İzmir İl Başkanı Bülent Baratalı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile görüştü. Görüşmenin ardından Baykal ile genel anlamda bir görüşme yaptıklarını belirten Çakmur, adaylık ile ilgili henüz bir değerlendirme yapmadığını bildirdi. Çakmur'un İzmir adayının belirlenmesi için önseçim yapılmasını önerdiği öğrenildi.

MÜMTAZ SOYSAL'A DAVET

Öte yandan CHP, milletvekilliği için de DSP'den uzun süre önce istifa eden Zonguldak Milletvekili Mümtaz Soysal'ı partiye davet etmeye hazırlanıyor.CHP, Zonguldak da milletvekilliği adaylığı için birinci sırayı Soysal için boş tutuyor. Bugünlerde Baykal'ın bazı kurmayları aracığıyla Soysal'a resmen davet yapması bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!