CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey kimdir?

Güncelleme Tarihi:

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 10:57

Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde yer alacak. 1999 yılından 2019 yılına kadar Nilüfer Belediyesinin başkanlık görevini üstlenen Mustafa Bozbey, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Belediye Başkanlığı için yarışacak. Peki, Mustafa Bozbey kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Mustafa Bozbey, CHP'nin Bursa Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimlerde boy gösterecek. 1962 yılında Bursa, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi'nde doğan Mustafa Bozbey, İlkokulu Özlüce İlkokulu'nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı.

Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi'nde gördü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında başarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti.

1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi.

1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

Haberin Devamı

Bozbey, 2019 yılı itibarı ile Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 20. yılını doldurdu.

BAKMADAN GEÇME!