CHP Ardahan Belediye başkan adayı Faruk Demir kimdir?

Güncelleme Tarihi:

CHP Ardahan Belediye başkan adayı Faruk Demir kimdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:05

CHP belediye başkan adaylarının bir bölümü kamuoyuyla paylaşıldı, en çok dikkat çeken isimlerden biri de Faruk Demir oldu. Faruk Demir, CHP Ardahan Belediye başkan adayı olarak gösterildi. Demir, 2015 yılı CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olmuştu. Peki, Faruk Demir kimdir?

Haberin Devamı

Faruk Demiri (d. 1963, Hanak, Ardahan, Türkiye), Türk sanatçı ve siyasetçi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı. Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Haberin Devamı

Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır.

MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Faruk Demir, aynı zamanda Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.  Sözleri Aşık Mahzuni Şerif'e ait olan M. Kemal Atatürk'e yazılan "sarı saçlım mavi gözlüm" adında türküyü tekrar hayat kazandırmıştır.

Sanatçı 2015 yılı CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olmuştur.

BAKMADAN GEÇME!