CHP: AKP dinleyeni bulmak için 2 saat ayırsın

Güncelleme Tarihi:

CHP: AKP dinleyeni bulmak için 2 saat ayırsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 12:05

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, “CHP'nin kimler tarafından ve nasıl dinlendiğini samimi olarak öğrenmek istemesi halinde, bunun için 2 saatlik sürenin yeterli olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dinci medya olarak nitelendirdiği bir basın kuruluşunun, CHP'den, Sav'ın dinlenilmesiyle ilgili delil istediğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, “Bugünkü teknik şartlar içinde yasal olmayan dinlemelerin yapılmayacağı kanısında değiliz. Her an yapılabilir, maalesef yapılmaktadır da” açıklamasına işaret eden Kılıçdaroğlu, delilin, bu açıklamalarda yer aldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İktidardaki bir partinin genel başkan yardımcısı, yasa dışı dinlemelerin yapıldığını söylüyor. Dinci medya hangi gerekçeyle CHP'den delil istiyor” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, açıklamaların, “sadece suçluların telaşı içinde” yapılan açıklamalar olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın dün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı da tatmin edici bulmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, “AKP, CHP'nin kimler tarafından nasıl dinlendiğini samimi olarak öğrenmek istiyorsa, 2 saatlik süre yeterlidir. Dürüst çalışan, namuslu organları harekete geçirirse, sonuç alır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, bu konuyla ilgili gensoru önergesini de gelecek hafta içinde TBMM Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

AK Parti'nin, dinlenilme iddiasını araştırmak üzere Meclis araştırması açılmasını istemesini ise Kılıçdaroğlu, “Bu, tamamen AKP'nin, zaman kazanmak ve olayı unutturmak için bir yöntemi” diye değerlendirdi.

“BABACAN'IN İSTİFA ETMESİ LAZIM”

Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı Brüksel'de yaptığı “Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor” açıklamasını eleştirdi.


Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama olmayan bir konuda şikayet ediyor. Sayın Babacan, bu söylemiyle açıkça Türkiye'de şeriat devleti kurmak istediklerini ama bunun önünde engeller olduğunu söylemek istiyor.

Eğer gerçekten de laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde görev yaptığını sanıyorsa, Anayasanın 2. maddesine açıkça aykırı davranıyor. O görevi süratle bırakması lazım. Sayın Babacan'ın istifa etmesi lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!