CHP adayı Davutoğlu'na desteğine açıklık getirdi

Güncelleme Tarihi:

CHP adayı Davutoğluna desteğine açıklık getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 14:48

CHP Konya 6. sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut, seçimlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na destek istediği yönündeki açıklamalarıyla ilgili, konuşmanın sadece bir bölümü üzerinden medyada değerlendirme yapıldığını, kamuoyunun yanıltıldığını ve yanlış bilgilendirildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Karamut, CHP Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı öncesi, Akören ilçesine bağlı Çatören köyünde 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen şenlikteki konuşmasının tamamını dizüstü bilgisayardan basın mensuplarına izlettirdi.

Karamut, yanlış ve maksatlı sunuşu izah etmek ve gerçek maksadını açıklamak amacıyla basın toplantısı yapma gereği duyduğunu ifade etti.

Kamuoyunun yanıltıldığını ve yanlış bilgilendirildiğini öne süren Karamut, “Hemşehrim olan Sayın Davutoğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olmasından duyduğum kişisel memnuniyetim samimi ifadelerle dile getirilmiştir” dedi.

Karamut, hemşehrilik atmosferi ve duygusu içinde konuşmayı yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:
“Konuşmamın sonuç ve değerlendirme bölümünde ise Müslüman ülkelerdeki katliamlardan ve mezhep çatışmalarından söz edilerek, benzeri faciaların Türkiye'de yaşanabileceğinden duyulan endişeler dile getirilmiştir. Dinimizin bütünsellik içeriğinden söz edilmiş, 19 Mayıs'lardaki milli birlik özlemi ifade edilmiştir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için siyaset yapılması gereği ifade edilerek, Hükümet diplomatik bir üslupla eleştirilmiş ve uyarılmıştır. Konuşmamın özü ve esası bundan ibarettir. Hal böyle olmasına rağmen, konuşmanın sadece bir bölümü öne çıkarılarak ve bağlamından koparılarak, nezaketen ve hemşehrilik duygusuyla yaptığım kısa bir bölümün, maksadı dışında yorum ve haberlere konu yapılmasını hiçbir şekilde kabullenmiyorum. Tıpkı, 'namaza yaklaşmayın' ayetinin öncesi ve sonrası dikkate alınmadan yapılan yorumlar gibi, benim konuşmamdan da maksatlı ve yanlış sonuçlar çıkarılmıştır. Çağrım, kesinlikle oy verilmesi anlamında değildir. Böyle birşey söz konusu olamaz. Bu sözler siyaseten desteği içermez, zaten böyle bir söylem siyasetin doğasına da aykırı olur. Meramım ve maksadım budur. Konuşmanın özü budur.”

“Konuşmanızın arkasında mısınız, değiştirme ihtiyacı hissediyor musunuz?” şeklindeki bir soru üzerine Karamut, Davutoğlu'nun dış politikasının bir fiyasko olduğunu, konuşmasının bütününde de bunu anlattığını iddia etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Bakan Davutoğlu'nun soyut ve hamasi söylemlerde başarılı olduğunu iddia ederek, “(Dünyayı yönetiyoruz) havasında olan Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Konya sorunları konusunda yetersiz olmasının ötesinde ilgisizdir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!