Chirac'ı canlı yayında işletti

Güncelleme Tarihi:

Chiracı canlı yayında işletti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 22:09

Kanada'nın Fransızca da konuşulan Montreal kentindeki bir radyo kanalının, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ı canlı yayında işlettiği ortaya çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Kanada radyosunun Chirac'a yaptığı telefon şakasını doğruladı, ancak yorum yapmaktan kaçındı. Radyo kanalının spikeri, canlı yayımda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na telefonla bağlanarak, kendisini Kanada'da seçimler sonucu başbakanlık görevine seçilen Stephen Harper olarak tanıttı.

Nezaket amacıyla Chirac'a telefon açtığını belirten spiker, uzun bir süre Fransa Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkileri bile görüştü. Telefon şakasını anlamayan Chirac, “Kanadalı Başbakanı” Fransa'ya resmi bir ziyaret için davet etti.

Kanadalı spikerin kendisinin başbakan olmadığını açıklaması üzerine, Chirac'ın kahkahayı bastığı ve “Ne olursa olsun benim Kanada ile ve yeni muhafazakar hükümetin başbakanıyla gerçek dostluğum değişmeyecek” dediği bildirildi.

Kanada'da dinleyici sayısı bir milyonun üzerinde olduğu belirtilen radyo kanalı yöneticileri, “Chirac'ı meşhur olduğu için ve Fransa Cumhurbaşkanı olduğu için seçtiklerini” belirttiler.

Aynı radyo kanalı, daha önce Paul McCartney ve Janet Jackson gibi ünlü yıldızları da telefonda işletmesiyle tanınıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!