Chat'te şantaja gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Chatte şantaja gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 09:51

İnternette sohbetle tanıştığı bir kadının çıplak görüntülerini kaydederek şantaj yapan kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği'ne başvuran Bengü S. (31), yaklaşık 1,5 ay önce internetteki sohbet kanalında Bursalı Tolga Y. (25) ile tanıştığını bildirdi.

İnternette kendisini “Badboy” olarak tanıtan gençle sürekli mesajlaştıklarını ifade eden Bengü S, bu kişinin daha sonra kendisinin çıplak görüntülerini kameraya kaydettiğini ve şantajla para istemeye başladığını iddia etti.

Doğalgaz firmasında sayaç okuma operatörü olarak çalışan Tolga S'nin, görüntüleri internette yayınlamakla ve eşine göndermekle tehdit ettiğini öne süren Bengü S, bu kişiden şikayetçi olduğunu bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, Bengü S'den yeniden bu kişiyle irtibat kurmasını istedi.

Haberin Devamı

Tolga Y. ile yine internetten görüşen Bengü S, bu kişiye, istediği 200 YTL'yi posta hesabına yatıracağını, parayı Bursa'daki Gençosman Postanesi'nden çekebileceğini söyledi.

İstanbul Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerine durumu bildirmesinin ardından Tolga Y, parayı çekmek için gittiği postanede, posta görevlisi kıyafeti giyerek bekleyen polis ekibince yakalandı.

Tolga Y. ile birlikte postaneye gelen kardeşi Emrah Y. (21) ve arkadaşı Tugay A. (20) da gözaltına alındı.

Bengü S. ve zanlının evindeki bilgisayarlar güvenlik güçleri tarafından incelemeye alınırken, gözaltındaki 3 kişi sorgulamalarının ardından “şantaj” suçundan adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Tolga Y, emniyet müdürlüğünden çıkışta kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına “Ne çekiyorsunuz adam mı öldürdük? “ diye bağırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!