İkinci el araç alanlar dikkat! Fark edilmesi neredeyse imkansız…

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 12:17

İstanbul'da, trafik kazalarında hurdaya çıkan araçların şase numaralarını çaldıkları benzer araçlara takarak piyasaya süren oto tamircisi Sertan A. gözaltına alındı. Ele geçen 6 aracın satıldıkları kişilerden alınarak gerçek sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Polis, 'change' adı verilen dolandırıcılık olayının fark edilmesinin çok zor olduğunu, çok ucuza satılan araçlar konusunda dikkatli olunmasını, alınan araçların dikkatli bir şekilde kontrol ettirilmesini ve  araçların güvenilir kişi ya da şirketlerden alınması konusunda vatandaşları uyardı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı araçların şasi numaralarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, Başakşehir'de oto tamirciliği yapan bir kişi belirlendi. Oto tamircisi takibe alındı. Oto tamircisinin hurdaya çıkan araçları bulduğu daha sonra bağlantıya geçtiği hırsızlara benzer araç siparişi verdiği, çalınan araçlara da hurda araçların şaselerini takarak piyasaya sürdüğü belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından oto tamircisi Sertan A.(32) dün gözaltına alındı. Şaseleri değiştirilen 6 aracın satıldığı kişiler bulunarak araçlara el konuldu. Araçlar gerçek sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Şüpheli Sertan A., Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Polis, 'change' adı verilen dolandırıcılık olayının fark edilmesinin çok zor olduğunu, piyasasına göre çok ucuz satılan araçlar konusunda dikkatli olunmasını, alınan araçların dikkatli bir şekilde kontrol ettirilmesini ve  araçların güvenilir kişi ya da şirketlerden alınması konusunda vatandaşları uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!